Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AJFP Brasov: Popriri de peste 88 milioane de lei pe conturile persoanelor fizice, in primele 9 luni din 2023

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 24 Oct. 2023
AJFP Brasov: Popriri de peste 88 milioane de lei pe conturile persoanelor fizice, in primele 9 luni din 2023
Tags: popriri, popriri anaf, persoane fizice

In primele 9 luni ale anului 2023 A.J.F.P Bra?ov a infiintat popriri pe conturile debitorilor persoane fizice in cuantum de peste 88 milioane lei, anunta institutia printr-un nou comunicat de presa.

In vederea recuperarii obligatiilor bugetare, prin procedura de executare silita exercitata de catre unitatile fiscale, inspectorii cu atributii privind colectarea creantelor identifica veniturile, bunurile si sau conturile bancare la contribuabilii cu obligatii fiscale restante datorate bugetului consolidat al statului. 

In acest sens, la nivelul unitatilor fiscale din judetul Brasov s-au aplicat in primele 9 luni ale anului 2023 un numar de 11.487 popriri bancare in suma de 88.046.562 lei la debitorii persoane fizice. 

In unele cazuri s-au identificat contribuabili care detin conturi bancare deschise la REVOLUT BANK, aceasta fiind o institutie bancara cu sediul in Lituania. 

Organul de executare silita in procedura de recuperare solicita statului partener european, in cazul REVOLUT BANK, statului lituanian, infiintarea popririi asupra disponibilitatilor banesti. In aceste cazuri REVOLUT BANK, infiinteaza poprire asupra conturilor detinute de debitori, sumele indisponibilizate fiind virate in conturile indicate de organul fiscal din Romania . 

Spre exemplu, la nivelul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Brasov cel mai semnificativ caz inregistrat, in urma aplicarii acestei proceduri, a constat in recuperarea de la un singur debitor persoana fizica a sumei de 40.000 EURO. 


Sursa: ANAF

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AJFP Brasov: Popriri de peste 88 milioane de lei pe conturile persoanelor fizice, in primele 9 luni din 2023":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016