Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF inceteaza publicarea listei rusinii pentru persoanele fizice!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 01 Mar. 2019
Tags: anaf, lista rusinii, mfp, persoane fizice

Incepem primavara cu o veste buna pentru contribuabilii cu datorii la stat! Persoanele fizice care au datorii la stat nu isi vor mai gasi numele pe listele publicate pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform unui proiect pus in dezbatere publica de Agentie.

“Obligatiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform unui proiect de ordin publicat astazi la rubrica Transparenta decizionala. Proiectul va pune in aplicare modificarile Codului de Procedura Fiscala si va determina ANAF sa publice doar restantele la buget ale persoanelor juridice”, transmite Ministerul Finantelor Publice (MFP), intr-un comunicat de presa remis de site-ul institutiei.

De asemenea, limita pentru persoanele juridice cu datorii la stat se ridica la 500.000 de lei, prag peste care incep sa fie publicate numele celor care inregistreaza obligatii fiscale la ANAF.

Acelasi proiect reglementeaza si situatia  in care un debitor are de recuperat sume de la stat, (sume de rambursat/restituit de la buget ori sume de incasat de la autoritati contractante ale statului roman). In acest caz, debitori nu sunt considerati ca inregistreaza obligatii fiscale restante. Deci, precizeaza MFP, nici contribuabilii  care se afla in aceasta situatie nu vor fi publicati pe pagina de internet a ANAF.

”Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe incredere reciproca, atat de necesara unei dezvoltarii sanatoase a mediului antreprenorial romanesc. De asemenea, intram in normalitate si incetam expunerea inutila a contribuabililor, deoarece este mai importanta recuperarea restantelor decat spectacolul mediatic”, este de parere Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, citat in comunicatul amintit mai sus.
     
Proiectul de ordin poate fi consultat AICI >>>

Referatul de aprobare poate fi consultat AICI >>>
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF inceteaza publicarea listei rusinii pentru persoanele fizice!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016