Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache
de Alina Georgiana Costache la 10 Oct. 2019Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, vine cu o propunere neasteptata pentru agricultori: statul ar putea achizitiona recolta de cereale obtinuta de fermierii romani. Depozitarea productiilor, interventia pe piata si exportul surplusului ar urma sa fie suportate si gestionate doar de stat.
"Dvs., cei care produceti cereale in Romania - porumb grau, orz - cand le vindeti la capatul tarlalei, le vindeti cu un pret care nu reprezinta munca dvs. Corect? Vine intermediarul si cumpara la un pret pe care vi-l impune, dupa care pleaca cu marfa, o mai plimba cu vapoarele o anumita perioada si o aduce in Romania la alt pret. Cam asa este. Atunci, statul roman, pe acea lege care impune o cantitate minima de cereale in rezerva de stat, acum este la un nivel foarte mic, la grau este de 600.000 de tone de grau, ceea ce este infim. Ce ne opreste pe noi, ca stat, sa majoram acest plafon la cateva milioane de tone, sa am o marja cu limita minima si limita maxima? Una minima sub care nu am voie sa scad rezerva minima si cea maxima pana la care pot sa achizitionez", le-a transmis fermierilor ministru Teodorovici, miercuri - 09 octombrie - la Forumul Agricultorilor.
Acesta a aratat si cum ar urma sa se desfasoare intregul proces, precizand ca, pe viitor, aceeasi metoda s-ar putea aplica si altor produse, cum ar fi medicamentele romanesti: "Statul vine cand dvs. produceti si va ofera pretul corect, pretul de piata, pe grau sa spunem, nu pretul pe care vi-l da cineva care va impune, ci pretul corect care reflecta munca dvs. si eu, stat, il achizitionez, il depozitez, fie la mine, fie la privatii care au spatii de depozitare si platesc acest lucru. Eu, stat, atunci cand lucrurile o impun, pot sa intru in piata, pot sa export prin recenta Casa de Comert infiintata de domnul ministru Daea si diferenta daca e una mai mare sa o aduc si pe aceea in buzunarul fermierilor din Romania. Cred ca este o solutie la care trebuie sa ne gandim si nu numai la cereale, ci si la medicamente si la foarte multe altele".
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Recolta de cereale a fermierilor romani ar putea fi cumparata de stat!":
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Contrabandistii de tutun au motiv sa se teama: Proiectul trasabilitatii intra in curand in vigoare!Ordinul MFP Nr. 3.055 pe 2009: Aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europeneFinantarea intreprinderilor mici. Care sunt planurile MFP?Proiect MFP: societatile cu valori mobiliare admise la tranzactionare aplica Standardele Internationale de Raportare FinanciaraRaport asupra platii taxelor de catre contribuabili. Care e locul Romaniei?Ultimele articole
Planul de conturi pentru institutiile publice a fost modificat (Ordinul 27/2021)Valoarea tichetelor de cresa pentru sem. II 2020 NU a fost majorata! (Ordinul 2810/2020)A fost stabilita valoarea nominala indexata a unui tichet de masa pentru sem.II 2020. (Ordinul 2876/1452/2020)Plata teste Covid-19 si de imunitate pentru angajati. Sumele sunt considerate cheltuieli deductibile?Florin Citu: Firmele afectate de criza Covid-19 vor beneficia de esalonari pe 12 luni la plata taxelor
Mai multe articole despre ministrul finantelor
Articole similare
Peste 60 de culturi de legume si fructe romanesti primesc cea mai prestigioasa certificare de calitate din lume
Mai multe articole despre fermieri romani

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"