Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Recolta de cereale a fermierilor romani ar putea fi cumparata de stat!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Oct. 2019
Tags: recolta de cereale, ministrul finantelor, casa de comert, fermieri romani

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, vine cu o propunere neasteptata pentru agricultori: statul ar putea achizitiona recolta de cereale obtinuta de fermierii romani. Depozitarea productiilor, interventia pe piata si exportul surplusului ar urma sa fie suportate si gestionate doar de stat.

"Dvs., cei care produceti cereale in Romania - porumb grau, orz - cand le vindeti la capatul tarlalei, le vindeti cu un pret care nu reprezinta munca dvs. Corect? Vine intermediarul si cumpara la un pret pe care vi-l impune, dupa care pleaca cu marfa, o mai plimba cu vapoarele o anumita perioada si o aduce in Romania la alt pret. Cam asa este. Atunci, statul roman, pe acea lege care impune o cantitate minima de cereale in rezerva de stat, acum este la un nivel foarte mic, la grau este de 600.000 de tone de grau, ceea ce este infim. Ce ne opreste pe noi, ca stat, sa majoram acest plafon la cateva milioane de tone, sa am o marja cu limita minima si limita maxima? Una minima sub care nu am voie sa scad rezerva minima si cea maxima pana la care pot sa achizitionez", le-a transmis fermierilor ministru Teodorovici, miercuri - 09 octombrie - la Forumul Agricultorilor.
 
Acesta a aratat si cum ar urma sa se desfasoare intregul proces, precizand ca, pe viitor, aceeasi metoda s-ar putea aplica si altor produse, cum ar fi medicamentele romanesti: "Statul vine cand dvs. produceti si va ofera pretul corect, pretul de piata, pe grau sa spunem, nu pretul pe care vi-l da cineva care va impune, ci pretul corect care reflecta munca dvs. si eu, stat, il achizitionez, il depozitez, fie la mine, fie la privatii care au spatii de depozitare si platesc acest lucru. Eu, stat, atunci cand lucrurile o impun, pot sa intru in piata, pot sa export prin recenta Casa de Comert infiintata de domnul ministru Daea si diferenta daca e una mai mare sa o aduc si pe aceea in buzunarul fermierilor din Romania. Cred ca este o solutie la care trebuie sa ne gandim si nu numai la cereale, ci si la medicamente si la foarte multe altele".
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Recolta de cereale a fermierilor romani ar putea fi cumparata de stat!":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016