Tags: recolta de cereale, ministrul finantelor, casa de comert, fermieri romani
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, vine cu o propunere neasteptata pentru agricultori: statul ar putea achizitiona recolta de cereale obtinuta de fermierii romani. Depozitarea productiilor, interventia pe piata si exportul surplusului ar urma sa fie suportate si gestionate doar de stat.
"Dvs., cei care produceti cereale in Romania - porumb grau, orz - cand le vindeti la capatul tarlalei, le vindeti cu un pret care nu reprezinta munca dvs. Corect? Vine intermediarul si cumpara la un pret pe care vi-l impune, dupa care pleaca cu marfa, o mai plimba cu vapoarele o anumita perioada si o aduce in Romania la alt pret. Cam asa este. Atunci, statul roman, pe acea lege care impune o cantitate minima de cereale in rezerva de stat, acum este la un nivel foarte mic, la grau este de 600.000 de tone de grau, ceea ce este infim. Ce ne opreste pe noi, ca stat, sa majoram acest plafon la cateva milioane de tone, sa am o marja cu limita minima si limita maxima? Una minima sub care nu am voie sa scad rezerva minima si cea maxima pana la care pot sa achizitionez", le-a transmis fermierilor ministru Teodorovici, miercuri - 09 octombrie - la Forumul Agricultorilor.
Acesta a aratat si cum ar urma sa se desfasoare intregul proces, precizand ca, pe viitor, aceeasi metoda s-ar putea aplica si altor produse, cum ar fi medicamentele romanesti: "Statul vine cand dvs. produceti si va ofera pretul corect, pretul de piata, pe grau sa spunem, nu pretul pe care vi-l da cineva care va impune, ci pretul corect care reflecta munca dvs. si eu, stat, il achizitionez, il depozitez, fie la mine, fie la privatii care au spatii de depozitare si platesc acest lucru. Eu, stat, atunci cand lucrurile o impun, pot sa intru in piata, pot sa export prin recenta Casa de Comert infiintata de domnul ministru Daea si diferenta daca e una mai mare sa o aduc si pe aceea in buzunarul fermierilor din Romania. Cred ca este o solutie la care trebuie sa ne gandim si nu numai la cereale, ci si la medicamente si la foarte multe altele".
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Tratamentul fiscal al redeventelor achitate unui artist din Ecuador
Intrebare:
Asociatia Alfa organizeaza un spectacol la care va participa un artist din Ecuator cu care avem incheiat un contract de prestatie artistica. Artistul autorizeaza ca opera sa sa fie inregistrata audio/video/foto si sa poata fi folosit de asociatie conform Legii 8/1996.
Se va retine 10% din suma bruta convenita sau 10% dupa ce s-au scazut 40% cheltuieli ca in cazul drepturilor de autor din Romania?
In conventie avem
ART. 13
...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Consevare mijloace fixe achizitionate din fonduri europene
Intrebare:
Avem o unitate O.U.A.I (ORGANIZATIE A UTILIZATORILOR DE APA), ce are in evidenta 2 sisteme irigatii (inregistrate ca si utilaje), realizate cu fonduri Europene.
Dorim sa le trecem in conservare, deoarece nu sunt utilizate.
Cum trebuie procedat?
Din punct de vedere contabil amortizarea se poate sista pe perioada conservarii?
Recunoasterea veniturilor din subventii pentru investitii este si ea sistata pentru aceeasi...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Facturare servicii consultatii oftalmologice
Intrebare:
O firma de vanzare ochelari de vedere are incheiate contracte de prestari servicii cu medici oftalmologi in vederea efectuarii consultatiei oftalmologice a clientilor, pentru care primeste facturi fara tva. Firma factureaza apoi serviciul prestat catre client. Cum este corect, facturarea serviciului cu tva, chiar daca medicul nu este angajatul firmei sau refacturare serviciu fara tva?
Multumesc!
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Comert combustibili gazosi si bitum. ICAS
Intrebare:
Societatea are ca activitate secundara ,,Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si al produselor derivate" - CAEN 4671 si obtine ocazional venituri din vanzarea bitumului
(bitumul, desi incadrat ca produs energetic, este folosit la drumuri).
Intrebare: Sumele obtinute din aceste vanzari intra in baza de calcul pentru impozitul suplimentar pe cifra de afaceri (ICAS)?
Mentionam ca sociatatea nu are alte...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<