Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In Monitorul Oficial nr. 40, Partea I, din 17 ianuarie 2012, a fost publicatat Hotararea privind modalitatea si termenele de plata a cotizatiilor fixe in anul 2012 si a cotizatiilor variabile datorate de consultantii fiscali pentru veniturile realizate in anul 2011 si depunerea declaratiilor in anul 2012.
Redam partial textul legislativ, cu precizarea ca documentul poate fi accesat integral AICI in termen de 10 zile de la data publicarii in Monitor.
In temeiul prevederilor art. 8 alin. (4) ale art. 10 alin. (2) si ale art. 13 lit. c) din Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata cu modificari prin Legea nr. 198/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere prevederile art.32 alin. (1) lit. h) ale art. 51 alin (1) lit. d) si e) ale art. 52 din Regulamentul de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 5/2007, Consiliul Superior al Camerei Consultantilor Fiscali hotaraste urmatoarele:
Art. 1. (1) Pentru anul 2012 se stabilesc urmatoarele cotizatii fixe si cotizatii variabile (aferente veniturilor realizate in anul 2011 din activitatea de consultanta fiscala) datorate de membrii Camerei Consultantilor Fiscali - persoane fizice si persoane juridice:
1. pentru persoane fizice:
a) cotizatia fixa pentru consultantii fiscali activi - 210 lei;
b) cotizatia fixa pentru consultantii fiscali inactivi - 70 lei;
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Cartea verde a contabilitatii - REDUCERE 40
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
c) cotizatia variabila (procent din cifra de afaceri) - 0,35%.
2. pentru societatile comerciale de consultanta fiscala:
a) cotizatia fixa - 350 lei
b) cotizatia variabila:
- la o cifra de afaceri de pana la 100.000 euro, cota este de 0,35%;
- la o cifra de afaceri cuprinsa intre 100.001 euro - 1.000.000 euro, cota este de 0,7%;
- la o cifra de afaceri ce depaseste 1.000.ooo euro, cota este de 1,05%.
In anul 2012 plata cotizatiilor fixe si variabile datorate de membrii Camerei Consultantilor Fiscali - persoane fizice si persoane juridice - se efectueaza pana la data de 15 martie a anului in curs.
3. Cotizatia variabila pentru consultantii fiscali activi persoane fizice se calculeaza din luna urmatoare inregistrari la Camera Consultantilor Fiscali.
4. Cotizatia variabila pentru societatile comericale de consultanta fiscala se calculeaza incepand cu luna urmatoare autorizarii de catre Biroul permanent al Camerei Consultantilor Fiscali.
5. Membrii Camerei Consultantilor Fiscali - persoane fizice si persoane juridice - isi vor achita cotizatiile variabile anuale in raport cu veniturile obtinute, diminuate cu sumele care au fost cedate subcontractorilor si colaboratorilor consultanti fiscali, membri ai Camerei Consultantilor Fiscali.
Documentul poate fi consultat integral aici, cu mentiunea ca Monitorul Oficial, in format electronic, permite accesul gratuit la documente timp de 10 zile de la data publicarii.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Exclusiv online: Consultantii fiscali: Normele pentru Codul Fiscal contrazic ordonanta pe care incearca sa o clarificeTaxe si impozite MINIME! Solutiile sunt disponibile pe un stick de memorieUnde verde la CONTABILITATE fara erori si fara amenziNou! Hotararea CCF 7/2015. Examen atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent. Sesiunea noiembrie 2015Noutati Legislatie Fiscala 07 - 13 aprilie 2008Ultimele articole
Firmele inregistrate in E-Factura prin depunerea F084 trebuie sa transmita in sistem TOATE facturile derulate in relatia B2B si B2GContabilitate explicata. Lista infractiunilor si a erorilor contabileAu inceput controalele ONPCSB! Se verifica daca ati elaborat procedurile obligatorii prin Legea nr. 129/2019ANAF a publicat Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din profesii liberaleLegea 129/2019. Obligatiile societatilor care nu se incadreaza la entitate raportoareArticole similare
Formularul 101: Declaratie privind impozitul pe profit pentru anul 2014. Documentar fiscalBuletin informativ: Noutati legislative cu incidenta fiscala in perioada 12-18 decembrie 2015Noutati legislatie Fiscala 16-20 februarie 2009 - Monitorul OficialModificarea OMFP 103/2016 - justificarea scutirilor de TVA (propunere CCF)Impozitul pe profit si formularul 101. Cine are obligatia sa depuna aceasta declaratie?Ultimele articole
Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicOficial AFP: Sume platite de beneficiari pentru rezilierea anticipata a contractelor de tip abonament. Tratament TVAEfectuarea de expertize fiscale judiciare in 2020: Conditii pentru inscrierea consultantilor fiscali (informare CCF)Examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistentConsultantii fiscali avertizeaza: Mecanismul split TVA nu este optionalAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"