Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Programul Interreg V-A Romania-Bulgaria pregateste al doilea apel de proiecte: Pachetul Solicitantului este acum disponibil pentru consultare in site-ul programului, www.cbcromaniabulgaria.eu.
Propunerile si comentariile pentru acest pachet pot fi trimise pana la data de 15 august 2015 la adresa de email robg@mdrap.ro.
Documentele sunt in stadiul de propunere, versiunea finala urmand sa fie aprobata inainte de lansarea propriu-zisa a apelului de propuneri de proiecte de catre Comitetul de Monitorizare al Programului. Aceste propuneri au fost prezentate in conformitate cu politica de transparenta promovata constant la nivel de program, pentru a permite tuturor partilor interesate sa-si exprime opinia si pentru a valorifica experienta si cunostintele acestora in Pachetul final.
Lansarea celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte ar putea avea loc in luna octombrie 2015.
Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania-Bulgaria, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) in calitate de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeana (CE) pe 12 februarie 2015 si este primul dintre programele gestionate de MDRAP din generatia 2014-2020 care a primit aprobarea CE.
Primul apel, pentru proiecte de tip soft (studii, strategii etc.), s-a incheiat pe data de 30 iunie 2015 si a trezit un puternic interes in randul potentialilor beneficiari, inregistrandu-se peste 100 de cereri de finantare.
Bugetul total al programul este de 258,4 milioane de euro, din care 215,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si este disponibil pentru 7 judete din Romania (Constanta, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi) si 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).
Programul urmareste cresterea calitatii vietii si dezvoltarea zonei de granita prin proiecte comune, cu impact transfrontalier, implementate in urmatorii 7 ani. Astfel, cele 5 axe prioritare (cu exceptia celei de asistenta tehnica) vor finanta proiecte in domeniul transportului durabil, protectiei mediului, promovarii adaptarii la schimbarile climatice, prevenirii si managementului riscurilor, promovarii ocuparii fortei de munca si consolidarii capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a actorilor relevanti din aria eligibila.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Autoritatea Nationala din Bulgaria este Ministerul Dezvoltarii Regionale, iar Secretariatul Comun este situat in Calarasi, in cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi pentru Granita Romania-Bulgaria, cu o sucursala la Ruse (Bulgaria). Autoritatea de Audit din Romania este responsabila cu auditul Programului. MDRAP, in calitate de Autoritate de Management, are si rolul de Autoritate de Certificare. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria, www.cbcromaniabulgaria.eu.
In perioada de programare 2014-2020, MDRAP asigura participarea Romaniei la:
2 programe operationale: Programul Operational Regional si Programul Operational Capacitate Administrativa, pentru ambele fiind si Autoritate de Management,
12 programe europene de cooperare teritoriala sau transfrontaliera (pentru 6 dintre ele fiind Autoritate de Management).
Sursa: MDRAP
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
359 milioane de euro pentru schimburile de experienta si de bune practiciCooperare teritoriala europeana 2014-2020: Reglementari financiare pentru 12 programeArticole similare
Noi modificari privind taxa pe valoare adaugata incepand cu 01 ianuarie 2014Ce categorii de contribuabili depun formularul 112Taxarea vehiculelor achizitionate din state comunitareCum facem dovada la transport livrare intracomunitaraCe capcane ne pregateste Split TVA daca nu se schimba nimic pana la 1 ianuarie 2018Ultimele articole
Formularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiDepasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVANOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpE-Factura in 2025. Ce noutati se aplica pentru E-Factura in acest anPFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaArticole similare
VIDEO: Livrare intracomunitara de bunuriPentru transport trebuie intocmita declaratia 390?Norme codul fiscal 2008 Titlul II Capitolul IIRomania primeste de la Comisia Europeana aproape 2 miliarde de euro pentru infrastructuraBun imobil din Romania si prestator din stat membru. Cum se va face inregistrarea TVA in Romania?Ultimele articole
Achizitia intracomunitara: ce inseamna, noutati legislative si documente necesare pentru scutirea de TVAAchizitii intracomunitare de bunuri in cazul unui neplatitor de TVAVanzare produse prin EMAG catre persoane fizice din alte state membre. Regim TVADiurna soferi, conform Legii 72/2022. Cum pot fi acordate sumele fara a fi impozitate?Livrare intracomunitara de bunuri. Conditii si documente necesare pentru aplicarea regimului de scutireArticole similare
Proiect de buget 2019: Comisiile reunite de buget-finante au dat aviz favorabil pentru mai multe ministere, intre care si MMACAUnde se duc fondurile UE pentru mediul rural cand se duc?Instrumentele financiare reprezinta viitorulSistemul de management al CNIPMMR a fost certificat potrivit ISO 9001:2008Companiile care beneficiaza de ajutoare de stat pentru investitii au primit acordurile de finantare din 2021Ultimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiOUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileAmnistie fiscala 2024. Finantele MODIFCA procedura de anulare a unor obligatii bugetareProiect: PFA-urile, II-urile, IF-urile ar putea deveni SRL-uri. Ce documente sunt necesareMasuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"