Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cu Ordonanta la Apel!!!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mai. 2009
Tags: impozit, tva, impozitul pe profit, impozitul pe venit, codul fiscal

Articol preluat din Revista Romana de Fiscalitate nr. 4/ aprilie 2009. Incep sa cada primele bombe fiscale, care vor afecta mii de microintreprinderi si de mici intreprinzatori. Masurile avute ...

Articol preluat din Revista Romana de Fiscalitate nr. 4/ aprilie 2009.

Incep sa cada primele „bombe fiscale“, care vor afecta mii de microintreprinderi si de mici intreprinzatori.

Masurile avute in vedere in proiectul ordonantei de urgenta arata ca actuala putere sacrifica micile intreprinderi, economia privata de mici dimensiuni, cea care ar trebui sa fie suportul clasei mijlocii.

Impozitarea a mai tuturor micilor intreprinderi cu un impozit fix, chiar daca inregistreaza pierderi, anularea deductibilitatii cheltuielilor de transport cu autovehicule si a TVA aferente mai demonstreaza si lipsa de capacitate a sistemului de a inspecta/verifica sutele de mii de agenti economici privati mici si mijlocii; asadar, se urmareste si obtinerea de venituri fara cheltuieli cu personalul de inspectie.

Unul din rezultate va consta si in dizolvarea si lichidarea in masa a tuturor societatilor comerciale mici care nu functioneaza, care n-au activitate.

Dupa ani de zile in care impozitul de 16% a incurajat dezvoltarea acestora, axate in special pe servicii, roata se intoarce.

In actuala conjunctura, cu siguranta ca ar exista alte solutii decat sacrificarea micii initiative, care nu face greva, nu blocheaza strazi, nu se organizeaza.

Varianta reducerii cheltuielilor bugetare este iluzorie, deoarece toate institutiile create pe model „european“, din care unele au ca unic obiect de activitate controlul (si spaga), sunt atat de impanate cu oameni politici (la varf) incat sunt practic „inatacabile“, hranind pe vajnicii activisti pana la nivel de sef de serviciu etc.; aici ar trebui taiat in carne vie si poate cu ajutorul FMI se va reusi ceva.

Totusi cheltuielile nu se vor reduce substantial deoarece cei 90% propusi ca impozit pentru venituri ce le exced pe ale Presedintelui Romaniei nu au, din acest motiv, sanse de adoptare.

Desfiintarea celor 40 de categorii de pensii „exceptionale“ de dimensiuni indecente chiar si pentru UE (la nivelul pensiilor de stat) ar fi o a doua solutie.

Nu in ultimul rand, impozitul pe profit si pe venit in cel putin 2 cote progresive ar raspunde, de asemenea, principiului capacitatii contributive, tacut sub tacere de Codul fiscal, si ar putea aduce bani buni la buget, fara a „omori“ pe nimeni.

Autor dr. Radu Bufan


director „ Revista Romana de Fiscalitate

Articol preluat din Revista Romana de Fiscalitate nr. 4/ aprilie 2009.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cu Ordonanta la Apel!!!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016