Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Plata anticipata pentru impozitul pe veniturile din inchirierea in scop turistic. Ultima zi!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: 25 iulie, impozitul, plata anticipata, inchirierea in scop turistic, asigurari sociale

In cele ce urmeaza, dorim sa reamintim contribuabililor persoane fizice ca pana la data de data de 25 iulie 2014, inclusiv, au obligatia sa efectueze plata anticipata de 50 % din impozitul pe veniturile din inchirirerea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate persoanala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv pentru anul 2014.


Pana la aceeasi data contribuabilii au obligatia platii primei transe din contributia de asigurari sociale de sanatate aferenta acestor venituri.

Contribuabilii care realizeaza venituri de aceasta natura datoreaza un impozit de 16 % asupra venitului stabilit ca norma anuala de venit.

Mentionam ca persoanele care realizeaza venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate persoanala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv pot opta pentru determinarea venitului net anual in sistem real pe baza datelor din contabili
tatea in partida simpla.

Obligatia de plata anticipata pentru impozitul pe venit si contribuatia de asigurari sociale de sanatate in cazul veniturilor din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate persoanala sunt stabilite de catre organul fiscal pe baza declaratiei privind venitul estimat/normei de venit si sunt comunicate contribuabilului prin decizia de impunere.

Plata impozitului si contributiei de asigurari sociale de sanatate se efectueaza in doua rate egale, astfel: 50 % pana la data de 25 iulie inclusiv si 50 % pana la data de 25 noiembrie inclusiv.

Precizam ca plata impozitului si a contributiei de asigurari sociale de sanatate se efectueaza pe codul numeric personal al persoanei fizice care realizeaza aceste venituri, la trezoreriile unitatilor fiscale in acaror raza teritoriala acestia isi au domiciliul.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Biroului servicii contribuabili la tel. 0252306233 si 0252330097 sau pe e-mail asistenta.mh@mfinante.ro


Sursa: AJFP Mehedinti - Biroul Servicii pentru Contribuabili

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Plata anticipata pentru impozitul pe veniturile din inchirierea in scop turistic. Ultima zi!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016