Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Autoritatile doresc cresterea cu pana la 70% a impozitului pentru veniturile care nu pot fi justificate de persoanele fizice, conform noului Proiect de Lege privind unele masuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung.
Reamintim ca in prezent se aplica un procent de doar 16% pentru veniturile din surse neidentificabile, pe care autoritatile il vor creste la 70% daca Proiectul va fi adoptat si publicat in Monitorul Oficial.
Atentie! Pana la data intrarii in vigoare a noilor prevederi, contribuabilii mai au inca sansa sa isi verifice situatia fiscala si sa o corecteze, si astfel sa scape de amenzi si alte sanctiuni. Acestia trebuie sa declare toate veniturile si sa fie la zi cu plata obligatiilor catre ANAF.
In acest fel evita „riscul incadrarii in categoria de risc fiscal si a declansarii unor verificari a situatiei fiscale personale, cu consecinta impunerii cu noua cota de impozitare si a obligatiilor fiscale accesorii aferente”, mentioneaza initiatorii proiectului.
Extras din Proiect:

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

SAF-T pentru Contribuabili Mici
Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, in condi?iile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror sursa nu a fost identificata se impun cu o cota de 70% aplicata asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului si al accesoriilor.

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce declaratii depunem la Fisc in luna noiembrie 2013?Declaratii fiscale cu limita de depunere in perioada 8-10 decembriePana la 25 octombrie sunt stabilite 17 obligatii de plata si declarative. Lista completa ANAFDoua acte normative de interes pentru contribuabili au fost publicate in Monitorul Oficial. Modificarea Declaratiei Unice si D230Declaratii fiscale cu termen la 27 februarie. Lista ANAFUltimele articole
Facturile de avans. Cota de TVA va fi de 9% sau de 19%Achizitie intracomunitara. Cand devine platitoare de TVA firma din RomaniaSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorControl ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleRentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier Taxe si Impozite implineste 30 de ani!Articole similare
TVA stabilit suplimentar in urma inspectiei fiscale. Cum procedam?ANAF informeaza: Nu facem descinderi in apartamentele romanilor!OUG 107/2024. Accesoriile obligatiilor de plata la fondul de mediu beneficiaza de masura?Justificarea scutirii de TVA la export. Cum procedam?Studiu de caz: Plati catre fondul de mediuUltimele articole
Sponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorCONTROL ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleErori la inregistrarea facturilor. Rectificare D390 si D300E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineTVA deductibil. Cum se deduc bonurile fiscale de combustibil
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"