Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sponsorizare salariat. Contract de mecenat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Nov. 2011
Tags: sponsorizare, contract de mecenat, legea 32/1994

In ce masura societatea noastra poate sponsoriza unul din salariatii sai, care a suferit o interventie chirugicala- urologie, se poate deduce din impozitul pe profit al societatii (in limitele legale), printr-un contract de mecenat intre cele doua parti.

Solutie oferita de specialistii portalcontabiltiate.ro

Potrivit dispozitiilor Legii sponsorizarii 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica, numita mecena, transfera, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, dreptul sau de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific - cercetare fundamentala si aplicata.

Actul de mecenat se incheie in forma autentica si are specificat obiectul, durata si valoarea acestuia.
 
Conform prevederilor art. 4 din Legea sponsorizarii, poate fi beneficiar al mecenatului orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, fara obligativitatea de a fi recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica, numai daca necesita un sprijin in domeniile prevazute mai sus.
 
In cazul unei persoane fizice cu probleme de sanatate careia societatea doreste sa-i acorde o suma de bani nu se realizeaza un act de mecenat ci de sponsorizare. In aceasta situatie, persoana fizica nu poate beneficia direct de ajutor ci prin intermediul unei persoane juridice fara scop lucrativ. Puteti incheia un contract de sponsorizare cu o organizatie nonprofit si aceasta sa doneze persoanei fizice aflate in dificultate suma respectiva.
 
Cheltuiala cu sponsorizarea inregistrata in contabilitate este nedeductibila din punct de vedere fiscal, respectiv se adauga la baza impozabila cand se completeaza declaratia de impozit pe profit ca sa nu se scada de doua ori – o data din baza si a doua oara din impozit.
 
Cheltuielile cu sponsorizarea efectuate in baza Legii 32/1994 , cu modificarile si completarile ulterioare, se scad din impozitul pe profit datorat, daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
 
- sunt in limita a 3‰ din cifra de afaceri;
 
- nu reprezinta mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
 
Puteti apela la aceasta forma de ajutor daca ati epuizat si alte variante, cum ar fi acordarea de sume in limita procentului de 2% aplicat asupra cheltuielilor cu salariile (conform prevederilor ar. 21, alin. 3, lit.c, din Codul fiscal ).
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sponsorizare salariat. Contract de mecenat":
Rating:

Nota: 1.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016