Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Calculul impozitului pe profit este un proces esential pentru orice companie, avand un impact direct asupra obligatiilor fiscale si a strategiei financiare a acesteia. Impozitul pe profit se calculeaza pe baza rezultatului financiar obtinut de o firma intr-o perioada fiscala specifica, tinand cont de veniturile si cheltuielile sale. Vom oferi mai jos un exemplu de calcul pentru impozitul pe profit!
Cum se calculeaza impozitul pe profit

SAF-T Ghid de raportare corecta

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Cota de impozitare profit
Exceptie: Contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor sau cazinourilor, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat pentru aceste activitati este mai mic decat 5% din veniturile respective, sunt obligati la plata impozitului in cota de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.
- 5% x venituri din activitatile mai sus mentionate; si
- 16% x profitul impozabil.
Exemplu de calcul impozit pe profit

Calculul impozitului pe profit pe trimestrul I
Profit contabil (sold 121): 40.801 lei;

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Anulare accesorii conform OUG nr. 69/2020. Posibilitatea de acordare a amnistiei fiscale in cazul unei inspectii fiscale in cursCheltuieli deductibile VS. Cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil in 2021Impozitul pe profit: Ce obligatii declarative si de plata apar la fuziunea prin absorbtie?Avantaje in natura. Ce tratament aplicam pentru TVA si impozitul pe profit?Titlul II Captitolul II partea a III-aUltimele articole
Prosumator. Obligatii fiscale si MONOGRAFIE contabila explicataTVA la incasare in 2025 pentru firme noi: cum se face corect optiunea in D700TVA si cheltuielile auto: Cand ai deducere integralaComert cu masini second-hand. Regimul TVA si o MONOGRAFIE contabila utilaDeclaratia 205. Completare D205 pentru contractul de inchiriere cu mai multi proprietariArticole similare
Cum facem inregistrarile contabile pentru TVA-ul recuperat din UE?CALCULAREA IMPOZITULUI PE PROFIT. Bonificatii, case de marcat si profit reinvestitDocumentar fiscal: Scutirea de impozit pe profitul reinvestitNorme codul fiscal 2008 Titlul II Capitolul IIScutirea de impozit pe profitul reinvestit. OUG 19/2014Ultimele articole
Monografie contabila pentru profitul reinvestit. Cum se calculeaza impozitul pe profit?CALCULAREA IMPOZITULUI PE PROFIT pentru anul 2021 in cazul aplicarii reducerilor conform OUG 153/2020Speta zilei. Exemplu de calcul pentru impozitul pe profit. Completarea Declaratiei 101CALCULAREA IMPOZITULUI PE PROFIT pentru depasirea plafonului de 1.000.000 de euroInvestitii in doua trimestre consecutive. Cum calculam scutirea de impozit pentru profitul reinvestit?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"