Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sfatul saptamanii cu Adrian Benta: Mare atentie la ultimele modificari privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Adrian Benta la 05 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: adrian benta, ambalaje, legea ambalajelor, legea 249/2015

Noul cadru normativ privind ambalajele si deseurile din ambalaje este Legea 249/2015 publicata in Monitorul Oficial din data de 30 octombrie 2015. Aceasta este o lege ampla, ce are si notiuni de specialitate si sanctiuni pe masura pentru neaplicarea reglementarilor privind gestiunea ambalajelor.

Se remarca faptul ca toti operatorii economici trebuie sa fie foarte atenti cu furnizorii de bunuri si servicii pentru achizitiile de bunuri sau prestarile de servicii la care natura bunurilor sau a serviciilor impune existenta unor produse ambalate sau a ambalajelor.

Acesti operatori economici trebuie sa verifice daca furnizorii lor se regasesc in lista operatorilor autorizati de Agentia pentru mediu ca fiind furnizori autorizati, confirmati si si-au asumat responsabilitati fie directe fie prin transfer de responsabilitate pentru gestionarea ambalajelor si a deseurilor din ambalaje.

Operatorii economici sunt responsabili sa asigure gestionarea ambalajelor devenite deseuri pe teritoriul national, dupa cum urmeaza:

a) operatorii economici care introduc pe piata produse ambalate sunt responsabili pentru deseurile generate de ambalajele primare, secundare si tertiare folosite pentru ambalarea produselor lor, cu exceptia ambalajelor de desfacere care sunt folosite pentru ambalarea, la locul de vanzare, a produselor pe care acestia le introduc pe piata nationala;

b) operatorii economici care supraambaleaza produse ambalate individual in vederea revanzarii/redistribuirii sunt responsabili pentru deseurile generate de ambalajele secundare si tertiare pe care le introduc pe piata;



Continuarea aici.

Cu stima,
Consultant fiscal,
Auditor financiar,
Adrian Benta.

Autor: Adrian Benta

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sfatul saptamanii cu Adrian Benta: Mare atentie la ultimele modificari privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016