Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se prelungeste termenul de aplicare a schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor pana la 31 decembrie 2022

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 05 Oct. 2021 Exclusiv
Tags: termen limita, schema de ajutor de stat, cresterea animalelor

Printre cele mai importante masuri aprobate de Guvern in sedintele din 2 si 4 octombrie 2021 se numara si actiuni de sprijin in domeniul agriculturii. Astfel, se prelungeste termenul de aplicare a schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor pana la 31 decembrie 2022.

Conform documentului, se urmareste acoperirea costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si costurile aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.

Ajutoarele sunt furnizate sub forma de servicii subventionate intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin certificat de producator/atestat de producator, dupa caz, precum si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul cresterii animalelor.

Suma care va fi alocata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru plata ajutoarelor de stat in anul 2022, se aproba prin Hotarare a Guvernului, dupa adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2022.

De asemenea, a fost stabilit cuantumul per hectar al platilor unice pe suprafata pentru anul 2021, al platii redistributive si a intervalelor de suprafata pentru care se acorda aceasta, al platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, al platii pentru tinerii fermieri si a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine.

Platile in avans care se pot acorda incepand cu 18 octombrie 2021 asigura capitalul financiar necesar pentru lucrarile specifice din toamna si permit beneficiarilor platilor sa-si elaboreze programul de dezvoltare pe termen scurt.
Beneficiarii acestor forme de sprijin sunt peste 800.000 fermieri.

DETALIAT: Prin acest act normativ se aproba:

Cuantumurile pentru platile directe in sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2021, respectiv:
-schema de plata unica pe suprafata:   95,4751 euro/ha,
-plata redistributiva pentru intervalele:
intre 1 ha si 5 ha, inclusiv: 5,0000 euro/ha si,
peste 5 ha si pana la 30 ha, inclusiv: 48,1457 euro/ha,
-plata pentru inverzire:   57,8931 euro/ha  si,
-plata pentru tinerii fermieri:   40,4514 euro/ha.
Plafonul de 71,3 milioane euro euro aferent platii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2021.

O alta masura adoptata in cadrul sedintei se refera la suplimentarea sumelor necesare platii ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021.

Prin acest act normativ se completeaza sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare platii ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021.

Astfel, se suplimenteaza sumele alocate initial prin bugetul MADR pe anul 2021, de aproximativ 393 milioane lei, cu suma de 175,95 milioane lei, valoarea totala a schemei in anul 2021 fiind majorata la 569 milioane lei.
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se prelungeste termenul de aplicare a schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor pana la 31 decembrie 2022":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016