Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Infiintare firma. Ce declaratii se depun si ce procedura urmam?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Aug. 2015 Exclusiv
Tags: declaratii, infiintare firma, anaf, institutie financiara, registrul comertului, declaratia 010

In cazul urmator, avem o societate - institutie financiara nebancara cu sediul central in Bucuresti. Actionariatul grupului din care face parte firma,doreste infiintarea unei firme de colectare a carui sediu social sa fie in alt judet.


Firma noua se va declara la Registrul Comertului, dar pentru declararea ei la ANAF trebuie intocmita declaratia 010 si depusa local in judetul respectiv sau Registrul Comertului va trasmite informatia catre ANAF?

Ce alte declaratii se mai depun la infiintarea unei firme?


Persoanele juridice care, potrivit legii, au obligatia sa ceara inmatricularea in registrul comertului, se inregistreaza fiscal prin depunerea cererii de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunal, in conformitate cu prevederile Legii nr. 359 / 2004, privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice.

Potrivit legii mentionate certificatul de inregistrare continand codul unic de inregistrare este documentul care atesta ca persoana juridica a fost luata in evidenta oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si in evidenta organului fiscal.

         In vederea atribuirii codului unic de inregistrare de catre Ministerul Finantelor Publice, oficiile registrului comertului de pe langa tribunale transmit direct sau prin intermediul Oficiului National al Registrului Comertului, pe cale electronica, Ministerului Finantelor Publice, datele referitoare la inregistrarile efectuate in registrul comertului si cele continute in cererea de inregistrare fiscala.
     Pe baza datelor transmise Ministerul Finantelor Publice atribuie, in termen de maximum 8 ore, codul unic de inregistrare.
 
          Prin urmare, pentru inregistrarea societatii si obtinerea codului unic de inregistrare nu este necesara depunerea unei documentatii la ANAF.

          Pentru luarea in evidenta ca platitor de impozit/ contributii pentru salarii, TVA, impozit pe profit  se depune formularul 010 la unitatea teritoriala ANAF din judetul respectiv.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gabi Popescu, auditor financiar

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Infiintare firma. Ce declaratii se depun si ce procedura urmam?":
Rating:

Nota: 4.34 din 5 din 22 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016