Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Majorarea cotei TVA va duce la cresterea pietei auto second-hand

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Iul. 2010
Tags: majorarea cotei de tva, cota de tva

Cresterea TVA de la 19% la 24% va determina o parte importanta dintre clientii care vor sa achizitioneze o masina sa se orienteze catre piata auto second-hand, unde preturile nu vor suferi ...


Cresterea TVA de la 19% la 24% va determina o parte importanta dintre clientii care vor sa achizitioneze o masina sa se orienteze catre piata auto second-hand, unde preturile nu vor suferi modificari, apreciaza directorul site-lui de profil autovit.ro, Attila Okany.

"Intrucat cea mai mare parte dintre tranzactiile de pe piata auto second-hand are loc intre persoanele fizice, activitate nefiscalizata, majorarea TVA nu va atinge si acest segment. Din acesta cauza, multi dintre cei care vor sa achizitioneze o masina noua vor lua in calcul si ofertele second-hand", a afirmat reprezentantul celui mai mare portal de vanzari de masini rulate.

Raportul dintre masinile noi si cele rulate a fost in primul trimestru de 1 la 4, in crestere fata de perioada similara din 2009, cand raportul era de 1 la 2,6.

In primele cinci luni au fost inmatriculate 61.252 automobile second-hand, cu 47% mai putin fata de perioada similara a anului trecut.

In topul celor mai vandute masini rulate, pe primul loc se claseaza Volkswagen, cu 27% din piata, marca urmata de Opel si Ford, care au cote de 25%, respectiv 10%.

Guvernul a decis majorarea cotei TVA de la 19% la 24% si cresterea impozitelor pentru toate categoriile de vehicule.

Sursa Mediafax 02/07/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Majorarea cotei TVA va duce la cresterea pietei auto second-hand":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016