Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce a declarat Rovana Plumb despre noua taxa de poluare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, taxa de poluare, taxa de consum, ministrul mediului, rovana plumb

Taxa de poluare ar putea avea efecte benefice in ce priveste contracararea poluarii. In acelasi timp, noua taxa are o forma care o diferentiaza de obisnuitele taxe de mediu, aceasta fiind considerata si o taxa de consum.


Astfel, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc sambata la Oradea, ministrul Mediului si al Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat sambata ca taxa de poluare de 1 ban pe litrul de combustibil cumparat propusa de senatorii liberali Valeriu Boeriu si Cristian Bodea pentru inlocuirea timbrului de mediu nu ar fi o taxa de poluare, ci pe consum, ce nu serveste principiului "poluatorul plateste".

In aceasta privind, ministrul a declarat:

"Din punct de vedere tehnic, al Ministerului Mediului, taxarea combustibilului nu este o taxa pe principiul poluatorul plateste, ci este o taxa pe consum. Iar taxa pe consum nu este in domeniul de aplicare al Ministerului Mediului. Acest minister doreste ca prin politicile de innoire a parcului auto si aplicarea acestui tip de taxare, timbrul de mediu, sa respectam principiul poluatorul plateste si sa putem sa reducem impactul negativ al emisiilor de gaze cu efect de sera".

Saptamana trecuta, senatorii PNL de Bihor Cristian Bodea si Valeriu Boeriu au anuntat joi ca vor depune o interpelare catre ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, nemultumiti de refuzul Guvernului care nu sustine adoptarea initiativei lor legislative de schimbare a timbrului de mediu intr-o taxa de poluare de 1 ban pe litru de combustibil.

Asa cum prevede proiectul demarat inca din luna aprilie, banii colectati din taxa de 1 ban ar urma sa ajunga la Fondul de Ameliorare pentru impaduriri, pentru a contracara poluarea.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce a declarat Rovana Plumb despre noua taxa de poluare":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016