Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MM: Noua metodologie de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 13 Sep. 2019
Tags: taxe si contributii, oug nr50/2019, fondul pentru mediu

Ministerul Mediului (MM) a pus in dezbatere publica proiectul de Ordin de Ministru pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 578/2006 privind aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, MM a publicat in dezbatere publica proiectul de Ordin de Ministru pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu.

Proiectul prevede introducerea unei noi metodologii de calcul a contributiilor, taxelor, penalitatilor, precum si a altor sume datorate la Fondul pentru mediu, adaptata corespunzator schimbarilor aduse prin OUG 50/2019.

OUG 50/2019  prevede modificarea urmatoarelor detalii, privind taxele si contributiile datorate la fondul pentru mediu:
  • Contributia din vanzarea deseurilor; 
  • Contributia datorata de unitatile administrativ-teritoriale sau, dupa caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, in cazul neindeplinirii obiectivului anual de reducere a cantitatilor de deseuri eliminate prin depozitare din deseurile municipale;
  • Ecotaxa pentru pungi;
  • Se introduce  o contributie de 2 lei/kg datorata de operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare/salubrizare si raporteaza deseuri pentru alti operatori economici, obligati sa declare semestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare semestrului de raportare, cantitatile de deseuri de ambalaje, DEEE, baterii, anvelope uzate, declarate ca fiind gestionate pentru contribuabilii mai sus mentionati.
 

Extras din Proiectul de Ordin


ORDIN nr. / pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu 

Luand in considerare Referatul de aprobare al Administratiei Fondului pentru Mediu nr. …….../CB/…….........… pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu, 

Tinand cont de prevederile art. 6 lit. j) din anexa la Hotararea Guvernului nr. 1/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Administratiei Fondului pentru Mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, In baza art. 17 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 57 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, precum si a art. 13 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 19/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si pentru modificarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, viceprim-ministrul, ministrul mediului, emite prezentul ordin: 

ART. I 
Anexa la Ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 516 din 14 iunie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin. 

ART. II
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Mai multe informatii gasiti AICI >>

Imediat ce va fi aprobata noua Metodologie de calcul, supunem atentie dvs. aceste informatii, explicate si exemplificate in Portal Managementul Deseurilor >> 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MM: Noua metodologie de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016