Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce propune CNIPMMR pentru amplificarea inovarii in sectorul IMM din Romania?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: intreprinderi, finantare, imm-uri, afacerile inovative, fonduri europene, sprijin

CNIPMMR aduce unele propuneri in ce priveste cresterea cooperarii IMM-urilor in vederea cercetarii-dezvoltarii si inovarii.



    1.1. Proiectarea si implementarea unei baze nationale de informatii si cunostinte in care sa se inregistreze toate contractele de cercetare stiintifica finantate din surse publice (bugetul de stat si/sau din fonduri europene) si rezultatele cercetarilor stiintifice efectuate, si valorificarea acestora prin punerea la dispozitia IMM-urilor.

    1.2. Evaluarea patrimoniului de proprietate intelectuala detinut de autoritatile publice si stabilirea unei strategii de valorificare a acestuia.

    1.3. Sustinerea crearii si dezvoltarii retelelor de cooperare dintre IMM-uri, centre de cercetare si universitati, organizatii de formare profesionala si formare profesionala continua, institutii financiare si consultanti.
    1.4. Elaborarea si implementarea unui program pentru organizarea, in fiecare regiune a tarii, a unor clustere inovative, focalizate pe produse pentru export, finantate din fonduri europene, care sa valorifice potentialul si conditiile specific fiecarei zone3, apelandu-se total sau partial la fonduri europene alocate Romaniei.

    Cresterea calitatii pregatirii intreprenoriale si manageriale

    2.1. Elaborarea si implementarea unor programe speciale de formare intreprenoriala, mentoring, tutoring si coaching pentru intreprinzatori in vederea cresterii competitivitatii intreprenoriale si manageriale a acestora, apelandu-se total sau partial la fonduri europene.


    2.2. Dezvoltarea retelelelor si centrelor de consultanta si informare pentru IMM-uri, a serviciilor de sprijin in afaceri si a portalurilor de solutii pentru IMM-uri.
    2.3. Sprijinirea pietei serviciilor de consultanta in afaceri in domeniile transferului tehnologic, previziunii si inovatiei orientate catre client.

    2.4. Elaborarea si implementarea unor programe pentru facilitarea adoptarii standardelor europene si internationale la nivelul IMM-urilor (tehnologice, de produs, organizationale s.a.), finantate total sau partial la fonduri europene.
   
2.5. Elaborarea si implementarea unor programe de cercetare, dezvoltare si consultanta privind managementul, marketingul, networkingul, investitiile in intreprinderi mici si mijlocii, in vederea furnizarii de solutii pragmatice pentru cresterea functionalitatii si performantelor firmelor pe piata interna si internationala, apelandu-se total sau partial la fonduri europene alocate Romaniei.

    Stimularea finantarii afacerilor inovative prin instrumente alternative
    3.1. Furnizarea de seed-capital pentru infiintarea de noi intreprinderi prin intermediul unui fond special alimentat total sau parttial din fonduri europene.
    3.2. Furnizarea de capital de risc pentru finantarea IMM-urilor inovative si a proiectelor din industriile de varf prin intermediul unui fond special alimentat total sau partial din fonduri europene.
    3.3. Furnizarea de finantari pe termen mediu si lung pentru cofinantarea realizarii de produse ecologice prin intermediul unui fond special alimentat total sau partial din fonduri europene3.

Sursa: CNIPMMR


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce propune CNIPMMR pentru amplificarea inovarii in sectorul IMM din Romania?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016