Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ordinul 455/2016: Aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 24 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: ordinul 455/2016, scheme de ajutor de minimis, programul de promovare a exportului

Redam mai jos Ordinul 455/2016 din 16 mai 2016 privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului, finantat de la bugetul de stat, publicat in Monitorul Oficial nr. 378 din 17 mai 2016.

In temeiul art. 2 coroborat cu art. 9 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 957/2015 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, cu modificarile ulterioare, si al art. 2 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 296/2007 privind
aprobarea Mecanismelor de derulare a actiunilor din Programul de promovare a exportului, administrat de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, avand in vedere art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile
nationale in domeniul ajutorului de stat, precum si pentru modificarea si completarea Legii concurentei nr. 21/1996, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 20/2015, cu modificarile ulterioare, si Regulamentul (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013
privind aplicarea articolelor 107 si 108 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis,
ministrul economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri emite urmatorul ordin:

ART. 1
Se aproba instituirea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului, finantat de la bugetul de stat si administrat de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) privind participarea operatorilor
economici la targuri si expozitii internationale in strainatate, organizarea de misiuni economice in strainatate si realizarea de studii de piata si pe produse.

ART. 2
Prezentele scheme nu au in vedere ajutoarele destinate infiintarii si exploatarii unei retele de distributie in alte state membre sau in tari terte, conform Regulamentului (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013.

ART. 3
Schemele de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului, finantat de la bugetul de stat, sunt prevazute in anexele nr. 1 - 3, care fac parte integranta din prezentul ordin.

ART. 4
Cererea de inscriere - declaratie pe propria raspundere privind participarea la actiunile din Programul de promovare a exportului, cu finantare de la bugetul statului, administrat de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) este prevazuta in anexa nr. 4, care face parte integranta din prezentul ordin. Cererea de inscriere - declaratie pe propria raspundere a operatorului economic nu exonereaza furnizorul de ajutor de minimis de obligatia de a verifica indeplinirea de catre operatorul economic a conditiilor de eligibilitate din prezentele scheme.

ART. 5
Declaratia pe propria raspundere a beneficiarilor ajutorului de minimis referitoare la respectarea regulii privind cumulul ajutoarelor situate sub pragul de minimis admis este prevazuta in anexa nr. 5, care face parte integranta din prezentul ordin. Aceasta declaratie pe propria raspundere privind ajutorul cumulat de minimis face obiectul verificarii de catre MECRMA si este asumata de beneficiar. La data intrarii in functiune a RegAS (Registrul ajutoarelor de stat), MECRMA va trebui, obligatoriu, sa verifice declaratia tuturor aplicantilor.

ART. 6
MECRMA, ca furnizor de ajutor de minimis, va transmite o instiintare catre beneficiarii prezentelor scheme, prin care acestia sunt informati asupra ajutorului de minimis de care pot beneficia.

ART. 7
MECRMA, ca furnizor de ajutor de minimis, va incheia un act administrativ bilateral cu fiecare beneficiar al prezentelor scheme, prin care se va statua dreptul legal de a se acorda ajutor de minimis in termenii si conditiile stabilite prin prezentul ordin.

ART. 8
MECRMA, prin Directia monitorizare programe export, Directia investitii, achizitii publice si servicii interne, Directia buget, financiar contabilitate, Directia juridica si relatii institutionale si Directia ajutor de stat pentru industrie si transport al energiei electrice si gazelor naturale vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

ART. 9
Prezentul ordin se aplica de la data intrarii sale in vigoare pana la 31 decembrie 2018.

ART. 10 Prezentul ordin se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si in termen de 15 zile de la data adoptarii se va transmite spre informare Consiliului Concurentei si se va publica pe pagina de internet a Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

ART. 11
Prezentul ordin abroga Ordinul viceprim-ministrului, ministrul economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri, nr. 1.587/2015*) privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de Promovare a Exportului, finantat de la bugetul de stat.
------------
*) Ordinul viceprim-ministrului, ministrul economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri, nr. 1.587/2015 nu a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Ministrul economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri,
Costin Grigore Borc
Bucuresti, 16 mai 2016.
Nr. 455.

Click aici pentru ANEXE.

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Ordinul 455/2016: Aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016