Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Programul gROwth - Investim in copii, investim in viitor: MFP a pus in dezbatere Normele privind garantiile de stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 04 Nov. 2019
Tags: growth, mfp, finantare gradinite

Ministerul Finanteor Publice a pus in dezbatere publica Proiectul de Hotarare pentru aprobarea Normelor privind garantiile de stat acordate in cadrul Programului guvernamental"gROwth - Investim in copii, investim in viitor", vineri - 01 noiembrie 2019.

Programul de guvernare 2018-2020 isi propune constructia unui numar de 2.500 de crese, gradinite si unitati after-school care au drept scop dezvoltarea armonioasa a copiilor, cu efecte benefice asupra dezvoltarii pe termen lung. 

Astfel, se doreste incurajarea natalitatii prin asigurarea de conditii normale de plasare pentru copiii angajatilor pe perioada in care acestia lucreaza, respectiv introducerea unui program prelungit in gradinite. 

Asadar, plecand de la aceasta premisa si de la faptul ca in gradinite lipsesc de cele mai multe ori salile de sport, spatiile adecvate pentru desfasurarea activitatilor didactice, echipamentele specifice desfasurarii activitatilor sportive, dar si spatiile de desfasurare a unor activitati in aer liber, se propune acordarea unui ajutor financiar nerambursabil privind o parte din cheltuielile eligibile, ca si in garantarea de catre stat a unei parti din creditul utilizat de catre investitor pentru constructia si/sau infiintarea, amenajarea si dotarea gradinitelor cu profil sportiv si repartizata astfel: 

a) ajutor nerambursabil de pana la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, pentru constructia si/sau infiintarea, amenajarea si dotarea gradinitelor cu profil sportiv, platit investitorului dupa terminarea lucrarilor si obtinerea autorizatiei de functionare provizorie de la Ministerul Educatiei Nationale;

b) garantie in nume si cont stat, cu conditia finantarii exclusive a cheltuielilor eligibile aferente proiectului, in cazul in care beneficiarul apeleaza la finantarea integrala sau partiala a acestor cheltuieli prin creditare.

Procentul de garantare pentru creditele acordate prin Program este de maximum 50% din valoarea creditelor, exclusiv dobanzile si comisioanele bancare aferente creditelor garantate, asa cum este aprobat de catre Guvern prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018.
  • Garantia de stat se acorda prin intermediul FNGCIMM sau prin Fondul Roman de Contragarantare;
  • Imprumutul se va acorda sub forma unui credit cu una sau mai multe transe in functie de stadiul de executie al proiectului, in urma unei/unor solicitari scrise adresate finantatorului, fara sa depaseasca in niciun moment valoarea maxima a creditului aprobat;
  • Beneficiarii sunt persoane juridice de drept privat, inclusiv organizatii neguvernamentale, asociatii, fundatii si/sau grupuri fiscale. De asemenea, beneficiari pot fi si Comitetul Olimpic Sportiv Roman, asociatiile si fundatiile, federatiile sau cluburile sportive care iau initiativa construirii de gradinite cu profil sportiv;
  • Beneficiarul trebuie sa faca dovada detinerii unui drept real care confera dreptul de construire potrivit legii asupra terenului pe care urmeaza sa fie amplasata gradinita cu profil sportiv;
  • Pentru constructia cladirii, infiintarea, amenajarea si dotarea gradinitelor cu profil sportiv, plafonul maxim al ajutorului nerambursabil este de maxim 500.000 euro;
  • Obiectivele de investitii ce vor fi propuse ca proiecte trebuie sa indeplineasca standarde minime de constructie, capacitate, dotare generala si sportiva, personal de specialitate si de echipamente sportive, stabilite prin Hotararea Guvernului nr. 239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental "gROwth - Investim in copii, investim in viitor".
 
  • Obiectivul programului este asigurarea cresterii sanatoase a prescolarilor si imbunatatirea starii de sanatate si a capacitatilor sportive ale acestora, in mod unitar si in cadrul aceluiasi proces didactic, prin edificarea unor gradinite dotate corespunzator.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Programul gROwth - Investim in copii, investim in viitor: MFP a pus in dezbatere Normele privind garantiile de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016