Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Limitarea circulatiei lucratorilor e un pas inapoi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: reuniunea epsco, rovana plumb, deficitul, oferta, forta de munca

Facand declaratii cu privire la mobilitatea lucratorilor, ministrul Muncii, Rovana Plumb, precizeaza ca orice limitare a acesteia constituie un pas inapoi in constructia europeana.



Rovana Plumb a participat vineri la primul dintre cele doua ateliere de lucru simultane, care a avut ca tema mobilitatea muncii ca factor de stabilizare si integrare a pietei europene a muncii, anunta Agerpres.

In ce priveste contributia pozitiva a mobilitatii lucratorilor asupra pietelor muncii din Europa si necesitatea consolidarii retelei EURES, in scopul dezvoltarii serviciilor de asistenta prin care sa se incurajeze recrutarile in interiorul UE, aceasta a declarat:

"Colaborarea intre serviciile publice de ocupare din cadrul retelei europene EURES, realizarea schimbului de informatii intre statele membre cu privire la deficitul si la surplusul de forta de munca contribuie in mod substantial la ocuparea, in spatiul economic european, a lucratorilor aflati in cautarea unui loc de munca si asigura, totodata, egalitatea de tratament si protectia acestora impotriva oricaror forme de discriminare sau abuz din partea angajatorilor",

De asemenea, Rovana Plumb a facut referiri si la Platforma pentru prevenirea si descurajarea muncii nedeclarate.

"Un alt instrument util va fi si Platforma pentru prevenirea si descurajarea muncii nedeclarate. O actiune la nivelul UE, pentru a promova cooperarea intre autoritatile nationale si a facilita schimbul de bune practice ar putea reprezenta un sprijin considerabil, care ar intari eforturile autoritatilor de a preveni, urmari si sanctiona munca nedeclarata", a spus Rovana Plumb.

Totodata, s-a precizat ca mobilitatea lucratorilor este un proces dinamic, care trebuie sa asigure, in mod echilibrat, intalnirea dintre cererea si oferta de forta de munca.

"Statele membre trebuie sa permita formularea unor optiuni personale de cariera, fara discriminare, lasand principiile economice sa dirijeze fluxurile mobilitatii inspre tarile sau sectoarele cu deficit de forta de munca. Trebuie, asadar, puse in balanta toate implicatiile acestui fenomen, atat pentru statele gazda ale lucratorilor mobili, cat si pentru cele de origine", mentioneaza sursa citata.

Potrivit Agerpres, reuniunea EPSCO de la Milano a debutat joi cu o intalnire comuna intre ministrii europeni ai ocuparii si afacerilor sociale, la care au participat, pentru prima data, si ministrii Mediului. intalnirea a avut ca scop lansarea unor discutii cu privire la interconexiunile dintre cresterea ecologica (green growth) si ocuparea fortei de munca.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Limitarea circulatiei lucratorilor e un pas inapoi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016