Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a lansat, joi, un mesaj catre mediul politic, subliniind ca "BNR nu poate plati pensiile si salariile din rezerva sa". "Banca Nationala nu poate finanta ...
Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a lansat, joi, un mesaj catre mediul politic, subliniind ca "BNR nu poate plati pensiile si salariile din rezerva sa". "Banca Nationala nu poate finanta direct deficitul bugetar. BNR nu poate acoperi cheltuielile administratiei publice, indiferent daca acestea sunt curente, de exemplu plata pensiilor si salariilor sau de capital", a subliniat guvernatorul.
Acesta a spus ca exista restrictii clare privind utilizarea rezervei nationale prin tratatele semnate cu Uniunea Europeana.
"Romania, pur si simplu prin tratatul cu UE - si asta ar trebui sa fie stiuta si de cei care au facut aceasta propunere -, nu poate folosi rezerva valutara in alte scopuri. Bancile centrale nu pot sa finanteze deficitul public. Este straniu ca propunerile de utilizare a rezervei valutare in alte scopuri au fost facute chiar de parlamentari. Este nevoie de un minimum de disciplina bugetara. Partidele politice sa-si ia un consilier juridic sau, daca nu juridic, unul financiar sau macar unul de aritmetica. Ele trebuie sa inteleaga ca nu au de unde sa faca bugetele cu cheltuieli mai mari decat veniturile si de cat se poate imprumuta statul roman. Statul roman, daca nu-si disciplineaza cheltuielile si discursul public, se va putea imprumuta din ce in ce mai putin. Nu trebuie sa cadem in pacatul sa credem ca putem spune orice, ca este democratie. Totul se plateste in pierdere de credibilitate si posibilitate de a ne mai imprumuta", a avertizat Isarescu.
Acesta a explicat ca deficitul bugetului de asigurari sociale este de trei miliarde de euro la nivelul unui an, cat toata rezerva de aur a Romaniei.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Manual de politici contabile - Stick USB
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
"BNR nu poate finanta acest deficit. Nu ne-ar ajunge suma decat pentru un an sa acoperim acest deficit si apoi ce vom face?", a aratat guvernatorul BNR.
Mugur Isarescu participa la un seminar cu tema "Rezervele internationale ale Romaniei - Surse si Destinatii", organizat de Finmedia. SURSA: AGERPRES
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Lichiditatea institutiilor de credit - Regulamentul BNR 5/2015 privind modificarea articolului 11 din Regulamentului BNR 25/2015ISARESCU vrea lege despre aderarea la euro in 2019Politica monetara mentinuta la 6,25% de catre BNRISARESCU: Politicile din 2009 si 2010 sunt coerente, dar ajustarea este putin cam tareISARESCU: Suntem pentru cresterea consumului, pentru cresterea salariilor; atentie la dozaj!Ultimele articole
Guvernatorul BNR: O solutie pentru majorarea pensiilor ar fi imprumuturileMinistrul Finantelor, discutii in Senat privind impactul OUG nr. 114/2018ISARESCU: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoadaISARESCU, despre cresterile salariale: Oferta de pe piata muncii nu este corelata cu cerereaBNR, profit de 186,715 milioane de lei in 2017, cu o crestere de 50%Articole similare
Bauturile alcoolice vandute la un pret mai mic decat cel de achizitieDin categoria intrebarilor frecventeLa final de an se constata ca exista o pierdere majora in sistemul bancarRata inflatiei e in scadere continua: a ajuns la sub 5% in iulieViceguvernatorul BNR, despre o eventuala reducere a TVA la alimenteUltimele articole
E-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"