Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mugur Isarescu: Cresterea TVA a influentat inflatia care sperie investitorii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Mar. 2011
Tags: tva, inflatie, antreprenori, bnr, declaratii

"Romania are nevoie de antreprenori, nu de bani. De oameni care sa poata duce proiectele la capat. Suntem o tara care are prea multe proiecte incepute si neterminate. Peste 40 de mii de asemenea ...


"Romania are nevoie de antreprenori, nu de bani. De oameni care sa poata duce proiectele la capat. Suntem o tara care are prea multe proiecte incepute si neterminate. Peste 40 de mii de asemenea proiecte. Pentru mine, asta explica totul. Si de ce avem inflatie ridicata, si de ce avem alocat un buget pentru investitii, dar acest lucru nu se simte", a declarat guvernatorul Mugur Isarescu, la Forumul  Economic CCG-Romania-Bucuresti

„Ambele corectii- cea a deficitelor externe si fiscale- exprima prelungirea recesiunii in economie. Cartusele pe care le-am avut au fost trase de timpuriu, dar este posibil ca aspectul prociclic sa se atenueze in acest an. Asta ar insemna ca am iesit din cercul vicios. Politica monetara a fost anticiclica- am dat drumul si la RMO, am coborat dobanda- dar la politica fiscala am ratat intelepciunea.

In privinta inflatiei, nu pot sa spun ca suntem optimisti. Inflatia este o boala foarte perfida. Pentru orice investitor, o inflatie scazuta e un activ, nu un pasiv. Daca inflatia e ridicata, tara respectiva nu va avea stabilitate. Avem motive de ingrijorare legate de inflatie, dar pot sa va asigure ca BNR isi va face datoria. Speram sa o aducem sub 4% pana la sfarsitul anului", a mai spus Mugur Isarescu, in opinia caruia inflatia este generata, printre altele, cresterea accizelor si a TVA.

Potrivit Guvernatorului, citat de Hotnews, „exporturile merg bine in Romania.  Si le vom incuraja in continuare. Investitii pot atrage infrastructura, agricultura si energia. Finantarea in agricultura e la fel de importanta ca si antreprenoriatul. Cred ca trebuie imbunatatita legislatia in domeniul agricol. Bancile si finantatorii sunt reticenti in a finanta micile suprafete”.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mugur Isarescu: Cresterea TVA a influentat inflatia care sperie investitorii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016