Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Daca pana acum am analizat destul de des piata interna si operatiunile care se efectueaza pe teritoriul tarii, atunci cand vorbeam despre modificarile legislative, privim astazi la evolutia comertului international cu bunuri al Romaniei.
In data de 25.02.2014 a avut loc, la sediul Ministerului Economiei, reuniunea lunara a Consiliului de Export, pe a carui ordine de zi s-a aflat, printre altele, prezentarea unui material privind rezultatele importului si exportului in anul 2013, de catre doamna Florentina Gheorghe, director INS.
Materialul prezentat ofera informatii statistice pretioase despre evolutia comertului international cu bunuri al Romaniei in ultimii 3 ani, numarul exportatorilor in perioada 2007-2012 si 11 luni din 2013, top 10 grupe de produse cu cresteri substantiale la export in perioada 1.I-30.XI 2013, top 10 grupe de produse cu reduceri substantiale la export in perioada 1.I-30.XI 2013 s.a.
In cadrul reuniunii, a fost realizata de asemenea o prezentare privind modul de organizare si functionare a organizatiilor nationale de promovare a exportului in UE, precum si legata de indicatorii de performanta privind Programul de Promovare a Exportului in anul 2015.
Materialele prezentate in cadrul reuniunii se regasesc in atasament.
Consiliul de Export este un organism public-privat, fara personalitate juridica, ce functioneaza pe langa Ministerul Economiei si are ca obiectiv armonizarea strategiilor sectoriale, intersectoriale si regionale cu Strategia Nationala de Export, precum si stabilirea obiectivelor si prioritatilor in domeniul exportului.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Sursa: Departamentul Afaceri, CNIPMMR
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Zoom fiscal: Noi reglementari privind raportarea creditelor si imprumuturilor de la nerezidentiRaportarea catre BNR a operatiunilor valutare de capital de natura datoriei private externeCreditarea societatii de catre asociat. Cedarea creanteiSecretarul de stat MEEMA: „Viitoarea strategie de redresare trebuie sa fi axata pe IMM-uriâ€Ce planuri are Ministerul Economiei pentru firmele romanestiUltimele articole
Crestere in primul trimestru pentru comertul intracomunitar al Romaniei: 21,282 miliarde euroArticole similare
Firmele trec la casele de marcat cu jurnal electronic din 2016Cheltuieli deductibile. Rectificativa declaratia 394Cine depune Declaratia 200 in 2013?Lipsa numerar in casierie. Soldul este considerat cheltuiala deductibila sau nedeductibila la calculul impozitului?Aplicarea scutirii de TVA pentru livrarile de BUNURI/prestarile de servicii destinate unitatilor spitalicesti si altor categorii de beneficiariUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileVeniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce obligatii fiscale au persoanele fiziceVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Microintreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAArticole similare
Noutati legislative cu incidenta fiscala in luna mai 2016. Explicatii CECCARFlorin Jianu solicita suplimentarea programului de internationalizare pentru inca 400 de firmeProcedura de implementare a sesiunii nr. 2 aferente Masurii 1 -Microgranturi din fonduri externe nerambursabileNoutati legislatie fiscala 7-11 iunie - Monitorul OficialOrdinul 455/2016: Aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de PROMOVARE A EXPORTULUIUltimele articole
Beneficiarii schemei de ajutor de stat HoReCa au la dispozitie 3 zile sa verifice aplicatia STS si sa raspunda la clarificariProcedura de implementare a schemei de ajutor pentru HoReCa. Masura se deruleaza pana la 31 decembrie 2021Ordinul 218/2021 modifica valabilitatea Masurii privind granturile pentru capital de lucru. Platile vor fi efectuate pana la 31 decembrie 202331 decembrie 2023, termen limita pentru efectuarea platilor in cadrul masurii -Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile-Ghidul aferent actiunii de sprijin pentru IMM-uri in vederea depasirii crizei economice, publicat de Ministerul Fondurilor EuropeneAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"