Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati legislative cu incidenta fiscala in luna mai 2016. Explicatii CECCAR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 25 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: buletin informativ, scheme de ajutor, noutati legislative, tichete de cresa, tichet de masa

Lista pe care v-o prezentam mai jos e insotita de explicatii referitoare la OpANAF 1510/2016, tichetele de cresa pentru semestrul I din 2016, aprobarea schemelor de ajutor de minimis, Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 673/2016 privind intrarea in vigoare a unor tratate internationale, Instructiunea Fondului de garantare a asiguratilor nr. 1/2016 privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale de catre Fondul de garantare a asiguratilor.


    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1510/2016 ( OpANAF 1510/2016 )  pentru aprobarea Procedurii de autorizare a operatorilor economici care doresc sa comercializeze tutun brut si/sau tutun partial prelucrat, precum si a modelului si continutului unor formulare (M. Of. nr. 387 din 20 mai 2016)

√ aproba Procedura de autorizare a operatorilor economici care doresc sa comercializeze tutun brut si/sau tutun partial prelucrat;

√ aproba modelul si continutul formularului "Cerere de autorizare ca operator economic comerciant de tutun brut si/sau tutun partial prelucrat;

√ aproba modelul si continutul formularului "Autorizatie de operator economic comerciant de tutun brut si/sau tutun partial prelucrat".

 
    Ordinul ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr. 933/2016 privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete de cresa pentru semestrul I al anului 2016 (M. Of. nr. 373 din 16 mai 2016)

√ pentru semestrul I al anului 2016, incepand cu luna mai, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa, este de 440 lei.

 
    Ordinul ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr. 934/2016 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul I al anului 2016 (M. Of. nr. 373 din 16 mai 2016)

√ pentru semestrul I al anului 2016, incepand cu luna mai, valoarea nominala a unui tichet de masa, este de 9,57 lei.

 
    Ordinul ministrului economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri nr. 455/2016 privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului, finantat de la bugetul de stat (M. Of. nr. 378 din 17 mai 2016)

√ aproba instituirea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului, finantat de la bugetul de stat si administrat de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri privind participarea operatorilor economici la targuri si expozitii internationale in strainatate, organizarea de misiuni economice in strainatate si realizarea de studii de piata si pe produse.

√ deciziile privind recuperarea ajutoarelor de stat acordate se transmit, impreuna cu confirmarea de primire a acestora de catre beneficiari, in cel mult 20 de zile lucratoare de la data adoptarii, in vederea recuperarii ajutoarelor de minimis organelor fiscale din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in vederea aplicarii prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, iar sumele astfel realizate se fac venit la bugetul de stat.

 
    Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 673/2016 privind intrarea in vigoare a unor tratate internationale (M. Of. nr. 381 din 19 mai 2016)

√ la data de 11 ianuarie 2016 a intrat in vigoare Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Arabiei Saudite privind conditia de reciprocitate pentru acordarea scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru misiunile diplomatice ale Romaniei si ale Regatului Arabiei Saudite, semnat la Bucuresti la 5 martie 2015, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 276/2015, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 292 din 29 aprilie 2015;

Continuarea aici.


Sursa: CECCAR Bihor
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati legislative cu incidenta fiscala in luna mai 2016. Explicatii CECCAR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016