keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Secretarul de stat MEEMA: ,,Viitoarea strategie de redresare trebuie sa fi axata pe IMM-uri"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Mai. 2020 Exclusiv
Tags: strategie de redresare, sustinerea imm-urilor

In data de 15 mai 2020 a avut loc o reuniune informala a ministrilor responsabili pentru piata interna si industrie care s-a desfasurat in format videoconferinta. Ministrii statelor membre din Uniunea Europeana au discutat si au oferit sugestii cu privire la continutul viitoarei Strategii pentru redresare a U.E. care ar urma sa fie prezentata de Comisia Europeana la 27 mai 2020.

Romania a fost reprezentata de Dan Dragos Dragan, secretar de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, care a semnalat importanta pachetului de strategii adoptat de Comisia Europeana in martie 2020 privind politica industriala, piata unica si IMM-urile si necesitatea punerii in aplicare a acestuia.

”Viitoarea strategie de redresare trebuie sa asigure un echilibru intre obiectivele de tranzitie ecologica si capacitatea industriei de a le indeplini, avand in vedere perioada de blocare generata de pandemia COVID-19, aspecte mentionate si de alti ministri din statele membre UE. Este necesar ca viitoarea strategie de redresare sa fie axata pe IMM-uri, deoarece acestea contribuie efectiv la cresterea economica, la tranzitia digitala si verde”, a spus Dan Dragos Dragan, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Mediului de Afaceri.

Demnitarul roman a subliniat importanta promovarii culturii antreprenoriale verzi si digitale, precum si a unor noi modele de afaceri pentru IMM-uri. A semnalat necesitatea ca industriile energo-intensive sa fie sprijinite, deoarece acestea constituie baza lanturilor valorice strategice. Acesta a adus in discutie probleme cu care se confrunta industria auto legate de stagnarea productiei si dificultatile pe care le reclama producatorii in atingerea obiectivelor cuprinse in cadrul legislativ.

De asemenea, a semnalat necesitatea unor masuri pentru relaxarea termenelor de aplicare si respectiv timp suplimentar pentru ca industria auto sa faca fata obiectivelor asumate si pentru a recupera nivelul de activitate anterior crizei.

In domeniul industriei auto, ministrii UE au adoptat o declaratie comuna privind Un plan specific de redresare pentru industria auto in UE. Semnatarii declaratiei sunt Bulgaria, Cehia, Ungaria, Italia, Letonia, Malta, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia si Spania.

In ce priveste Piata Unica, demnitarul roman a sustinut necesitatea aplicarii adecvate a cadrului de reglementare in domeniul supravegherii pietei, recunoasterii reciproce si a legislatiei sectoriale. Dan Dragos Dragan a declarat ca achizitiile publice joaca un rol major in promovarea obiectivelor noastre strategice, fiind necesar  demersul politic pentru ca achizitiile sa fie orientate pe termen scurt si mediu catre produse digitale si inovative cu emisii reduse de dioxid de carbon si echipamente IT.

Conform comunicatului de presa MEEMA, ministrii responsabili pentru piata interna si industrie au declarat ca in procesul de redresare a economiei europene tranzitia verde si transformarea digitala vor avea un rol central si au sustinut ca in viitoarea strategie de redresare sa se ia in considerare pachetul de comunicari adoptat in martie 2020.

Ministrii au sustinut ca Piata Unica este activul cel mai de pret al UE si este esentiala pentru elaborarea strategiei de iesire din criza. Piata Unica europeana trebuie sa devina complet functionala si integrata si in acest scop este nevoie de o abordare coordonata pentru evitarea introducerii de noi bariere si eliminarea celor existente.

Mai mult decat atat, in ce priveste industria, ministrii au subliniat necesitatea autonomiei strategice a UE, avand in vedere politica industriala, bazata pe lanturi valorice strategice si ecosisteme industriale. Principalul obiectiv il constituie protejarea lanturilor valorice transfrontaliere care contribuie la obiectivele verzi si digitale, pentru a minimiza impactul negativ asupra capacitatilor de productie ale UE generate de epidemia COVID-19.

Prin aceste eforturi la nivelul UE nu trebuie distruse lanturile valorice globale care sunt importante pentru redresare, deoarece lanturile valorice se bazeaza pe comertul international. Ministrii au agreat ca industria va necesita investitii semnificative pentru redresare fiind de dorit ca aceste fonduri sa fie incluse in Cadrul Financiar Multianual.

La videoconferinta au participat Comisarul European Thierry Breton, responsabil de piata interna, si Margrethe Vestager, Vicepresedinte Executiv al Comisiei Europene si comisar responsabil pentru concurenta, iar Presedintia croata a Consiliului UE a fost reprezentata de Darko Horvat, ministrul croat al economiei, antreprenoriatului si artizanatului.

Vicepresedintele Vestager a anuntat ca viitoarea strategie de redresare va fi prezentata de Comisia Europeana la 27 mai a.c. Margrethe Vestager a subliniat dimensiunea prejudiciului economic, care urmeaza crizei medicale. Astfel, conform previziunilor de primavara privind starea economiei UE, se anticipeaza o contractie de 7.5% din PIB si se intrevede o recuperare cu dificultati, de doar 6% pentru anul 2021, fapt argumentat de o scadere a investitiilor de 7%. Comisia va prezenta o varianta revizuita a Cadrului Financiar Multianual care va include un nou instrument dedicat redresarii. Comisarul Breton a subliniat atentia deosebita care trebuie acordata relansarii economiei UE si a propus o abordare structurata pe 14 ecosisteme, din acestea evidentiem ecosistemele turism si auto-mobilitate, bazate pe lanturi valorice, exceptie facand sectorul public si cel al serviciilor financiare.


Sursa: MEEMA
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016