Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MEEMA: Noi masuri economice pe perioada starii de alerta pentru sustinerea IMM-urilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: masuri de spijin, masuri economice, sustinerea imm-urilor

Ministerul Economiei a transmis recent, printr-un comuniat de presa, noile facilitati pentru IMM-urile care beneficiaza de programele nationale de sprijin economic pe perioada starii de alerta .

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a adoptat, prin Ordin al Ministrului publicat in Monitorul Oficial, masuri pe perioada starii de alerta, care vin in sprijinul IMM-urilor beneficiare ale programelor nationale destinate infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii derulate de MEEMA.

  “ Aceste seturi succesive de masuri economice pe care le-a luat Guvernul Romaniei au avut ca punct de pornire si permanent reper situatia concreta din piata, pe care ne-au transmis-o firmele cu care am fost intr-un dialog continuu. Aceste masuri constituie un sprijin real pentru agentii economici in relansarea activitatii si revenirea lor pe piata, in noul context economic post-pandemie”, a declarat Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.

In conformitate cu ordinul Ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri nr. 1802/28.05.2020, pe perioada starii de alerta:

-In domeniile in care se mentin restrictii, clauzele contractelor incheiate cu beneficiarii programelor gestionate de MEEMA se adapteaza cu luarea in considerare a conditiilor exceptionale generate de starea de alerta;

-Situatiile generate de deciziile emise de autoritati se analizeaza individual si nu constituie motiv de incetare a contractului/recuperarea finantarii dupa iesirea din starea de urgenta, daca beneficiarul respecta obligatiile contractuale incepand cu data incetarii starii de alerta.

-Durata de implementare a contractelor incheiate in domeniile de activitate afectate si pe perioada starii de alerta se poate prelungi cu perioada starii de alerta

-Contractul/acordul de finantare se poate modifica, in conditiile dispozitiilor cuprinse in acesta si in limitele legii, prin act aditional semnat de ambele parti;

-Pe perioada starii de alerta administratorul programelor nu intreprinde nici un demers pentru recuperarea ajutorului de minimis acordat beneficiarilor care au fost afectati ca urmare a masurilor impuse de autoritati

-Aceste dispozitii NU POT conduce la exonerarea de raspundere a beneficiarilor care nu si-au indeplinit obligatiile pana la data decretarii starii de urgenta.

 Ordinul Ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri nr. 1802/28.05.2020, publicat in Monitorul Oficial nr. 476/04.06.2020 da posibilitatea beneficiarilor afectati de masurile instituite de autoritati pe perioada starii de alerta, sa beneficieze de reglementarile pe perioada pandemiei SARS-CoV-2, fara a se dispune rezilierea contractului de finantare si recuperarea ajutorului de minimis acordat, pentru aceste motive.  


Sursa: MEEMA
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MEEMA: Noi masuri economice pe perioada starii de alerta pentru sustinerea IMM-urilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016