Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sume suplimentare stabilite de inspectia fiscala. Anulare obligatii accesorii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: anularea obligatiilor accesorii, sume suplimentare, inspectie fiscala

In urma inspectiei fiscale (instiintare primita pe 09.04), inceputa pe 27.04, s-au stabilit sume suplimentare de plata (tva si impozit din anii 2015-2020) prin decizie de impunere cu data de sfarsit mai, primita la inceputul lunii iunie, cu termen de plata 05.07.

Accesoriile si penalitatile calculate se pot anula in conditiile actuale, avand in vedere faptul ca obligatiile principale de plata erau scadente la 31.03.2020?

Raspunsul consultantului fiscal Ionut Jinga:
 
Potrivit capitolului II ,,Anularea unor obligatii accesorii’’ din Ordonanta de urgenta nr. 69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale

,, (2) In sensul prezentului capitol, prin obligatii bugetare principale restante la data de 31 martie 2020 inclusiv se intelege:

a) obligatii bugetare pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata pana la data de 31 martie 2020 inclusiv, precum si obligatiile fiscale principale scadente in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal- bugetare si data de 31 martie 2020 inclusiv;

b) diferentele de obligatii bugetare principale stabilite prin decizii de impunere comunicate pana la data de 31 martie 2020 inclusiv, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata prevazut la art. 156 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si diferentele de obligatii bugetare principale aferente perioadelor fiscale de pana la data de 31 martie 2020 inclusiv, stabilite de organul fiscal central prin decizie de impunere emisa si comunicata pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a unei inspectii fiscale sau a verificarii situatiei fiscale personale’’.
 
Avand in vedere aceste prevederi legale, rezulta urmatoarele:
 
In vederea incadrarii la lit b), decizia de impunere trebuia comunicata pana la data intrarii in vigoare a OUG 69/2020 (14 mai 2020).
Opinia mea este ca puteti solicita anularea obligatiilor accesorii, invocand lit a din cap II, intrucat scadenta obligatiilor fiscale suplimentare principale (debite) stabilite prin decizia de impunere este anterioara datei de 31 martie 2020, dovada fiind si faptul ca obligatiile accesorii aferente debitelor (dobanzi si penalitati de intarziere) se calculeaza de la aceste termene scadente (anterioare datei de 31 martie 2020).




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sume suplimentare stabilite de inspectia fiscala. Anulare obligatii accesorii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016