Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Rezultatele actiunilor de inspectie fiscala din luna octombrie 2022

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 10 Nov. 2022
ANAF: Rezultatele actiunilor de inspectie fiscala din luna octombrie 2022
Tags: anaf, controale anaf, inspectie fiscala

La nivelul structurii de inspectie fiscala din cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Vrancea au fost desfasurate, in luna octombrie, 31 actiuni de control, urmare carora a fost atrasa la bugetul general consolidat suma de 6,88 milioane lei si diminuata pierderea fiscala cu 2,58 milioane lei.

In cadrul actiunilor de control s-au urmarit: verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinea si exactitatea indeplinirii obligatiilor de catre contribuabili, respectarea prevederilor legislatiei fiscale si contabile, verificarea sau stabilirea, dupa caz, a bazelor de impunere s?i stabilirea diferentelor obligatiilor de plata. 

In structura suma atrasa suplimentar la bugetul general consolidat se prezinta astfel: 1,22 milioane lei taxa pe valoarea adaugata; 1,38 milioane lei impozit pe profit; 0,15 milioane lei impozit pe dividende; 0,11 milioane lei contributii sociale; 4,02 milioane lei alte impozite si taxe (impozit pe venit din alte surse, impozit pe veniturile microintreprinderilor, fonduri speciale, amenzi). 

Din totalul actiunilor de control, 21 au fost desfasurate la contribuabili persoane juridice si 10 la persoane fizice. 

Ce mai mare suma atrasa in luna octombrie a fost de 3,97 milioane lei de la un operator economic ce are ca obiect de activitate comertul cu ridicata al deseurilor si resturilor, suma constituita din : 3,80 milioane lei impozit pe veniturile din alte surse, 0,15 milioane lei taxa pe valoarea adaugata, 0,02 milioane lei impozit pe profit. 

Ca principale deficiente constatate putem mentiona: 

-neretinerea, nedeclararea si nevirarea la bugetul general consolidat a impozitului pe veniturile din alte surse in cazul persoanelor fizice care in mod repetat au livrat cantitati mari de deseuri desi in realitate acestea nu figurau cu active patrimoniale care sa aduca venituri din gospodaria proprie; 

-deducerea eronata a taxei pe valoarea adaugata aferente unor materiale de constructii, peleti sau a unui contract de leasing autoturism fara a face dovada folosirii lor in scopul activitatii economice. 

-inregistrarea eronata la categoria cheltuielilor deductibile la calculul impozitului pe profit a unor cheltuieli care nu au fost efectuate in scopul obtinerii de venituri taxabile. 



Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: Rezultatele actiunilor de inspectie fiscala din luna octombrie 2022":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016