Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxe si impozite, cost auto, leasing

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Nov. 2011
Tags: leasing, omfp 3055/2009

O societate are o masina luata in leasing. S-a terminat leasing-ul si firma de leasing mi-a facturat comisionul vamal+taxe vamale. Masina s-a amortizat. Ce fac acum cu cheltuielile cu comisionul vamal si taxele vamale? Ma duc sa maresc valoarea mijlocului fix si sa amortizez din nou pe 4 ani?

Solutie oferita de specialistii portalcontabilitate.ro

Dupa cum se cunoaste, potrivit pct. 51 din OMFP 3055/2009 , privind contabilitatea, in costul de achizitie al unui activ se recunosc si taxele si impozitele nerecuperabile, platite in legatura cu achizitia acestui activ.

Raspunzand punctual, aceste taxe nerecuperabile formate din comisionul vamal si taxe vamale, decontate ca urmare a incheierii contractului de leasing, sunt costuri ce vor majora valoarea de intrare a autoturismului.
 
In ce priveste perioada de amortizare, consideram ca sunt aplicabile prevederile de la pct. III alin (3) din HG 2139/2004 , privind aprobarea catalogului cu duratele normate de utilizare a mijloacelor fixe, dupa cum urmeaza:
 
3.In cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de utilizare neconsumata, pentru care se cunosc datele de identificare (data punerii in functiune, durata normala de utilizare ramasa), recuperarea valorii de intrare se face pe durata normala de functionare ramasa.
 
In cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de functionare expirata sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normala de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau expert tehnic independent.
 
Astfel, noi consideram ca nu este obligatoriu sa amortizati aceste costuri in 4 ani ca si cand ar fi un nou autoturism, ci puteti stabilii o noua perioada de amortizare. Retinem ca aceasta perioada poate fi stabilita de un expert tehnic.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxe si impozite, cost auto, leasing ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016