Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Urmatorul model economic in viziunea consilierului guvernatorului BNR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, conferinta, bnr, adrian vasilescu, impozitare, economia circulara

In cadrul conferintei Mediafax Talks about SME's, consilierul guvernatorului BNR a facut referiri la noul model economic spre care tinde lumea intreaga in prezent



Astfel, urmatorul model economic post criza nu se va mai baza pe creditare si se va migra de la vanzare directa la leasing, iar statele vor pune taxe foarte inalte pentru materii prime si materiale si vor impozita minim munca, sistem care ar putea fi preluat si de Romania, afirma Adrian Vasilescu.

In cadrul conferintei amintite, acesta a declarat:

 "Lumea merge spre taxe foarte mari pentru materii prime si materiale, pentru resurse. Resursele vor costa foarte mult sub efectul impozitarii. Munca, tocmai pentru a stimula performanta, inovatia, va fi impozitata la minim. si Romania are de gandit, nu cumva este timpul de aceasta schimbare?".

De asemenea, acesta e de parere ca mai intai creditul va ajunge la companii si abia ulterior la populatie. Totodata, a precizat ca nu stie cand va fi reluata creditarea, desi finantarea a mers in continuare in anii de criza, chiar daca nu la nivelul asteptarilor si la nivelul dinainte de anul 2008.

"Cat priveste 2000 - 2008 aici un raspuns exista. Ce a fost in perioada 2000 -2008 nu va mai fi, nu in timpul vietii mele, ca vedeti ca am parul alb, dar nici in timpul vietii dumneavoastra. Vreau sa atrag atentia asupra faptului sa nu privim la ce a fost pana in 2008. si nu doar aici in Romanis, ci din Japonia pana in America nu va mai fi ce a fost", a punctat Vasilescu.

El a explicat ca nu se poate vorbi despre tendinte, pentru ca nu s-au conturat nicaieri in lume, si a aratat ce schimbari intervin in agricultura.

"Tendinta actuala in agricultura sunt seminte care se pun in pamant si rodesc 4-5 ani fara sa mai rascolesti pamantul (...) Asta merge in toata lumea pentru ca se migreaza de la economia liniara la economia circulara", a exemplificat Vasilescu.


Sursa: Mediafax


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016