Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Seful Statisticii recunoaste eroarea de a nu fi comunicat in tara revizuirea PIB

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: seful ins, eurostat, eroare, revizuirea pib, recesiune tehnica, greseala

Seful Institutului National de Statistica, Tudorel Andrei, a recunoscut, in cadrul unei conferinte de presa informale, ca a fost o eroare de comunicare faptul ca nu a transmis presei faptul ca a revizuit datele privind PIB pe primul trimestru si ca economia Romaniei a intrat in recesiune tehnica.


La aceasta conferinta au fost invitati Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorul BNR, Ionut Dumitru, seful Consiliului Fiscal, prof Mircea Cosea, sociologul Dumitru Sandu, fostul ministru Valentin Ionescu, participand de asemenea si alti conducatori de directii din cadrul Statisticii, informeaza HotNews.ro.

In acest context, anunta aceeasi sursa, seful INS a negat ca la mijloc ar fi existat presiuni politice sau de alta natura. Acesta a precizat doar ca tineretea celor de la Serviciul Comunicare si salariile mici  au dus la neintelegerea care a afectat puternic imaginea institutiei.

De asemenea, acesta a furnizat si explicatii tehnice privind modul de calcul si de revizuire a datelor, punand pe seama efectului puternic al sezonalitatii modificarea cifrelor privind evolutia economiei, precizand insa ca nu vrea sa interpreteze datele pentru a nu fi banuit ca face in vreun fel sau altul politica:

"Eu cred ca totul a pornit de la o eroare de comunicare. A aparut o estimare semnal cu +o.1. A aparut comunicatul cu date provizoriu cu +0.2. In 12 august s-a facut o rectificare cu minus. Eu, cand am vazut comunicatul Statisticii, care nu spunea nimic de aceasta rectificare, si cand am vazut datele Eurostat, m-am gandit ca Eurostat a gresit. Asta a fost convingerea mea cateva zile".


In cadrul conferintei, participantii au considerat drept o gafa din partea INS faptul ca nu au comunicat revizuirea datelor si intrarea Romaniei in recesiune tehnica. Seful INS a dat vina si pe salariile mici din cadrul institutiei:

"E foarte greu sa aduci un specialist bun in aceasta institutie pentru ca salariile sunt foarte mici. Va fi foarte greu sa creezi un grup de specialisti cata vreme ai salarii foarte mici. Un statistician se formeaza foarte greu. Ce se va intampla peste 7 ani cand persoanele competente din zona agriculturii sau din zona Produsului Intern Brut vor pleca din institutie? Stiti cat e salariul unui angajat la comunicare? 7-800 de lei!".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Seful Statisticii recunoaste eroarea de a nu fi comunicat in tara revizuirea PIB":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016