Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Eurostat: Romania, tara cu cea mai scumpa mancare si cele mai mici salarii din UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Sep. 2010
Tags: salarii, ue, produse

Romania este tara europeana cu mancarea cea mai scumpa, dar cu cele mai mici salarii. Nu sunt vorbe in vant, sunt date statistice Eurostat, care arata ca preturile alimentelor din tara noastra sunt ...

Romania este tara europeana cu mancarea cea mai scumpa, dar cu cele mai mici salarii. Nu sunt vorbe in vant, sunt date statistice Eurostat, care arata ca preturile alimentelor din tara noastra sunt aproape de media europeana. Aceasta in conditiile in care un roman castiga in medie cam 20% din salariul mediu european.

Potrivit datelor oficiului european de statistica, preturile medii la alimente au fost in tara noastra, anul trecut, echivalente cu 66% din media europeana. Cele mai scumpe produse alimentare sunt cele din cosul de zi cu zi al romanilor. Astfel, ouale, laptele si branzeturile se vand la preturi apropiate de cele europene. Aceasta in conditiile in care salariul mediu in Riomania este de cinci ori mai mic. Cele trei alimente sunt mai scumpe decat in Germania, unde salariile sunt peste media comunitara.

La polul opus se afla carnea, care este cel mai ieftin produs alimentar, la putin peste jumatate din media celor 27 de tari. Romanii castiga foarte putin, asa ca dau 40% din venituri pe mancare, in vreme ce vest europenii aloca numai 15%. Pretul alimentelor va creste cu pana la 30% Alimentele se vor scumpi treptat in urmatoarea perioada, astfel ca, in preajma sarbatorilor de iarna vom cumpara totul la preturi mult mai mari, au anuntat autoritatile. Cel mai mult s-ar putea scumpi painea, cu 30 %.

Majorari de pret vor fi si la lapte, legume, carne sau ulei, sustin cei care activeaza in domeniul alimentar. Pana acum au fost anuntate scumpiri de 30% la paine si de 15% la ulei. Benzina si motorina au fost si ele scumpite incepand de luni, astfel ca soferii vor plati mai mult cu 6 bani pe litru la statiile OMV Petrom. Reprezentantii companiei sustin ca au luat aceasta decizie, ca urmare a cotatiilor internationale ridicate la produsele petroliere.

Antena3.ro 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Eurostat: Romania, tara cu cea mai scumpa mancare si cele mai mici salarii din UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016