Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

PMP cere retrimiterea proiectului de reducere a CAS catre Parlament

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea cas, basescu, reducere, antreprenori, mediul de afaceri, rediscutata, parlament

Potrivit declaratiilor facute saptamana aceasta de candidatul PMP la Presedintie, Cristian Diaconescu, PMP ii solicita presedintelui Traian Basescu sa retrimita la Parlament legea privind reducerea CAS cu 5%, pentru a fi rediscutata.


In concret, potrivit Mediafax, acesta a declarat:

"PMP solicita presedintelui Romaniei retrimiterea legii privind reducerea CAS pentru a fi rediscutata in Parlament, constatand dupa trei saptamani de dezbatere publica ca cei de la guvernare nu au capacitatea de a oferi argumente privind sustenabilitatea acestui proiect si afirmatiile politice si ale mediului de afaceri trebuie avute in vedere in acest proiect".

Aceeasi sursa aminteste ca presedintele Traian Basescu declara, sambata, la Sinaia, ca nu va promulga legea de reducere a CAS pana nu va fi convins ca masura este sustenabila economic si preciza ca asteapta de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge ca nu va fi compensata cu introducerea de noi taxe.

Mai exact, presedintele a declarat, citat de Mediafax:

"Pana nu voi fi convins ca masura este sustenabila economic, nu voi promulga legea. Acest punct de vedere: Da, de acord cu reducerea CAS, dar vrem sa stim conditiile in care se face, este nu numai al meu ci si al comunictatii de afaceri este si al FMI. si Fondul Monetar International sustine reducerea CAS, ca o reducere de povara fiscala, cu conditia sa stie cum se compenseaza aceasta adancire a deficitului si daca este buna pentru economia romaneasca sau nu".

In acelasi timp, presedintele a precizat ca a cerut opinia unor antreprenori si ca masura e dorita de mediul de afaceri. In plus, acesta a declarat:

"Si eu sunt de acord ca trebuie promulgata, dar trebuie sa vedem ce este in spatele ei, efectele. Ce imi doresc acum este o evaluare de la Guvern, care sa ma convinga ca aplicarea reducerii CAS la societati nu va fi compensata cu introducerea de noi taxe si impozite pentru populatie, pentru ca ar fi cel putin imoral sa indrepti spre patronate reducerea de 5% si sa pui in spatele polulatiei alte taxe. Este si imoral si incorect economic, pentru ca masura agraveaza deficitul de la fondul de pensii".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "PMP cere retrimiterea proiectului de reducere a CAS catre Parlament":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016