Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP acorda drept de deducere a TVA la cumpararea bunurilor executate silit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Feb. 2011
Tags: taxeu, legislatie si fiscalitate, ministerul finantelor publice, fondul comercial negativ

Bucurestiul gazduieste a V-a editie a TaxEU forum, eveniment format din opt seminarii pe teme de legislatie si fiscalitate, care reuneste lideri de opinie, specialisti si practicieni de la cele mai ...


Bucurestiul gazduieste a V-a editie a TaxEU forum, eveniment format din opt seminarii pe teme de legislatie si fiscalitate, care reuneste lideri de opinie, specialisti si practicieni de la cele mai importante companii si birouri locale si internationale.

Printre participantii din acest an se numara mai multi reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice (MFP), care, in prima zi a evenimentului, au facut o serie de declaratii interesante. Mariana Vizoli, directorul Directiei Legislatie in domeniul TVA de la MFP, a anuntat ca ministerul acorda drept de deducere a TVA celor care cumpara bunuri in cadrul operatiunilor de executare silita. De asemenea, doamna Vizoli a reamintit ca, prin HG 1355, s-a prelungit termenul de depunere a solicitarilor pana la 31 martie pentru rambursari de TVA din alte state membre.

O alta declaratie interesanta a fost cea a lui Dan Tudor Lazar, secretar de stat MFP, care a instiintat participantii ca se are in vedere reducerea CAS-ului in a doua parte a anului. „Nu avem in vedere modificari de taxe sau impozite in acest an”, a precizat secretarul de stat, care a subliniat ca autoritatile vor continua lupta impotriva evaziunii fiscale, lupta ce a produs rezultate spectaculoase in ultima perioada.

La randul sau, directorul Directiei Reglementari Contabile din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, Georgeta Petre, a vorbit despre fondul comercial negativ. Contul 2075 “Fond comercial negativ” este un cont sintetic de gradul doi al contului 207 “Fond comercial”, care face parte din grupa 20 “Imobilizari necorporale” şi este un cont de pasiv. Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta fondului comercial negativ rezultat la consolidare.

In creditul contului 2075 “Fond comercial negativ” se inregistreaza:

    * diferenta negativa intre costul de achizitie și valoarea, la data tranzactiei, a partii din activele nete achizitionate.

In debitul contului 2075 “Fond comercial negativ” se inregistreaza:

    * cota-parte din fondul comercial negativ reluat la venituri (781).

Soldul creditor al contului reprezinta valoarea fondului comercial negativ nereluat la venituri.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP acorda drept de deducere a TVA la cumpararea bunurilor executate silit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016