Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea de reducere a CAS ar putea fi dezbatuta pana la 3 septembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: legea de reducere a cas, reducerea cas, 3 septembrie, proiectul de lege

La jumatatea acestei saptamani, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, ca proiectul de lege privind reducerea CAS va fi pus pe ordinea de zi a Camerei din prima zi a sesiunii ordinare, respectiv 1 septembrie.

Acesta a precizat ca va cere ca legea privind reducerea CAS sa fie dezbatuta si votata pana pe 3 septembrie, informeaza Mediafax:

"La 1 septembrie proiectul CAS va fi pus pe ordinea de zi. Voi cere ca pana miercuri sa fie dezbatut si votat de plenul Camerei Deputatilor".

De asemenea, acesta a mentionat ca nu a convocat Camera in sesiune extraordinara din ratiuni de calendar.


"Daca eu primeam astazi proiectul de lege si convocam Biroul Permanent trebuia sa dau cel putin 24 de ore pentru amendamente Opozitiei. (…) Comisia de fond incepea dezbaterea maine. Ea putea sa tina o zi, putea sa tina doua zile. Eu nu am aceasta putere. Eu pot sa distribui impreuna cu Biroul Permanent comisiei si sa-i dau un termen de 24 de ore sau de 48 de ore. Asta inseamna sa convoc joi Parlamentul, adica maine. Daca maine nu aveam cvorum amanam pentru vineri, daca vineri nu aveam cvorum chemam luni.

Senatorii au adoptat, luni, in sesiune extraordinara, proiectul de lege care prevede reducerea CAS cu 5% la angajator in varianta trimisa la promulgare, ei respingand, in acest sens, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu. Proiectul de act normativ a fost adoptat cu 96 voturi "pentru", un vot "impotriva" si doua abtineri, iar cererea de reexaminare a fost respinsa.

Potrivit Mediafax, pentru a grabi intrarea in vigoare a proiectului de lege care prevede reducerea CAS cu 5% la angajator, parlamentarii au decis sa se intruneasca in ultima saptamana inainte de inceperea sesiunii de toamna pentru a dezbate acest proiect de act normativ, trimis Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu pentru a fi reexaminat "din punct de vedere al oportunitatii".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea de reducere a CAS ar putea fi dezbatuta pana la 3 septembrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016