Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Abordarea contabila nu pare sa fie un argument de care sa se tina cont. Ce declaratii a facut premierul?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: proiectul a fost ulterior adoptat de senat si camera deputatilor

Cu un calcul de "contabil de CAP", a declarat recent premierul Victor Ponta, Romania nu ar fi avut cota unica de impozitare si reducerea CAS. Premierul a mai declarat ca reducerea CAS este sustenabila si poate fi pastrata in anii urmatori, fara a fi nevoie sa se tina cont de un calcul de "contabil de CAP" care doar aduna ceva pe o hartiuta.


Potrivit Mediafax, aflat intr-o conferinta de presa la Guvern, premierul a declarat:


"Aceasta masura poate fi in mod sigur nu doar adoptata, ci si pastrata in anii care urmeaza si, dincolo de calculul strict contabil, sau- cum ar spune cineva - de «contabil de CAP» care doar aduna pe o hartiuta ceva, este sustenabila din punctul de vedere al politicilor economice fiscal-bugetare promovate in ultimii doi ani si jumatate. Evident ca, atunci cand iei decizii importante, acestea reflecta o gandire economica. Daca azi am fi avut acelasi mod de abordare strict, strict numeric si contabil, niciodata Romania nu ar fi avut cota unica, nu ar fi redus TVA la paine".

De asemenea, acesta a precizat ca reducerea CAS poate fi acoperita prin incasari in plus din contributiile sociale aferente noilor locuri de munca create, incasari suplimentare din TVA ca urmare a noilor potentiale investitii, recuperarea datoriilor de la firme aflate in insolventa, reducerea evaziunii la CAS.

In plus, a fost prezentat de catre acesta un material in care se afirma ca reducerea contributiilor de asigurari sociale la angajator, care implica un cost de 4,8 miliarde lei anual, poate fi acoperita prin incasari in plus la CAS, CASS, contributii de somaj si impozit pe venit din crearea de noi locuri de munca (cu incasari estimate la 1,3 miliarde lei) si incasari in plus din TVA ca urmare a unor noi investitii pe care mizeaza seful Guvernului (1,25 miliarde lei).

Click aici pentru documentul prezentat de premierul Victor Ponta.

De asemenea, sunt mentionate si alte surse precum: recuperarea unor datorii de la firme in insolventa, reducerea cu 10% din evaziunea fiscala estimata la CAS (1,9 miliarde lei), cresterea salariului minim in 2015 si venituri bugetare suplimentare din cresterea economica nominala mai mare din 2015.

Sursa citata aminteste ca Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Abordarea contabila nu pare sa fie un argument de care sa se tina cont. Ce declaratii a facut premierul?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016