Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF! 31 ianuarie 2023 este termenul limita pentru depunerea formularului 395

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 31 Ian. 2023
Reminder ANAF! 31 ianuarie 2023 este termenul limita pentru depunerea formularului 395
Tags: termen limita de depunere, formularul 395, declaratii fiscale

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce in atentia persoanelor autorizate pentru activitatea de furnizare a serviciilor postale ca pentru trimiterile postale contra ramburs efectuate pe teritoriul national au obligatia, ca pana marti 31 ianuarie, sa depuna Declaratia informativa privind trimiterile postale contra ramburs efectuate de furnizorii de servicii postale pe teritoriul national formular 395.

Reamintim ca potrivit prevederilor art. 59 alin. (2^1) din Codul de procedura fiscala, in scopul asigurarii conformarii fiscale, furnizorul de servicii postale de trimitere contra ramburs este obligat, sub rezerva respectarii inviolabilitatii secretului corespondentei, sa furnizeze lunar organului fiscal central informatii referitoare la trimiterile postale care au ca particularitate achitarea de catre destinatar expeditorului, prin intermediul retelei postale, a contravalorii bunului care face obiectul trimiterii postale inregistrate. 

Declaratia se depune in format electronic sub forma unui fisier PDF, cu fisier xml atasat, semnat electronic. Formularul poate fi descarcat de pe site-ul ANAF –sectiunea Servicii On-line - Descarcare declaratii (https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/395.html ) 

Important! Incepand cu 08.01.2023 aplicatiile puse la dispozitia contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producator si cu toate update-urile la zi. 

Declaratia se depune doar prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-guvernare. Pentru depunerea declaratiei, platitorul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 

In situatia in care nu au fost inregistrate operatiuni in perioada de raportare, se depune declaratia completata doar cu campurile date de identificare ale furnizorului de servicii postale si ale reprezentantului legal/fiscal sau ale imputernicitului, dupa caz. 

Livrarile cuprinse in declaratia informativa sunt cele care au fost livrate efectiv destinatarului in perioada de raportare, si nu cele pentru care au fost emise documente de transport in perioada de raportare. 

Vor fi raportate urmatoarele informat?ii aferente livrarilor: numar si data document de transport, valoare ramburs, denumire si cod fiscal expeditor, adresa de preluare a trimiterii, modalitate virare ramburs catre expeditor (cont colector sau numerar), IBAN cont colector, denumire/nume si prenume destinatar. 

Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 1644 din 13 septembrie 2022 privind declararea serviciilor de trimitere contra ramburs efectuate de catre furnizorii de servicii postale pe teritoriul national si pentru aprobarea modelului, continutului si a modalitatilor de depunere pentru declaratia informativa privind trimiterile postale contra ramburs efectuate de catre furnizorii de servicii postale pe teritoriul national publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I nr. 926 din 21 septembrie 2022.



Sursa: ANAF

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF! 31 ianuarie 2023 este termenul limita pentru depunerea formularului 395":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016