Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Riscam din nou o perioada de criza economica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: criza economica, taxe, investitii, guvernul, basescu, educatie, investitori

Potrivit presedintelui Traian Basescu, Romania poate intra din nou intr-o perioada de criza din cauza faptului ca Guvernul a utilizat mai putini bani pentru investitii din bugetul de stat, indreptandu-i catre asistenta sociala.


In aceasta privinta, prezent la Forumul Forbes CEE cu tema "Reluarea cresterii economice sustenabile in pietele emergente", citat de Agerpres, acesta a declarat:

"Daca Romania a fost una dintre tarile care au asumat solutiile rapide si ele s-au si manifestat ca atare prin restabilirea echilibrelor macroeconomice, reintrarea in deficitele bugetare si in mod spectaculos atingerea celor cinci criterii de la Maastricht asta nu inseamna ca Romania nu are probleme. (...) Avem zona de risc din economica romaneasca, zona care se afla in proprietatea statului. Mai avem si alte zone de risc in economia noastra. Poate nu este corect sa le spun zone de risc, ci bariere in cresterea numarului de locurilor de munca si in relansarea economica. Spre exemplu, infrastructura precara, care s-ar fi putut afla in cu totul alta situatie daca fondurile de coeziune ar fi fost utilizate. intarziem constructia de autostrazi, le construim prea incet si uneori prea scump, ca si la cai ferate de altfel".

De asemenea, acesta a mentionat ca o bariera aflata in mana Guvernului si care poate fi indepartata este educatia.

"Sistemul de educatie romanesc este prea putin profilat pe economia romaneasca, nu da economiei romanesti calificarile de care are nevoie, ceea ce face viata grea pentru investitori, pentru ca trebuie sa introduca forta de munca in cursuri de calificare", a explicat Basescu.

Totodata, acesta  a facut declaratii si cu privire la sistemul de sanatate, amintind aici ca exista un proces de depreciere a starii de sanatate a romanilor, motiv pentru care trebuie intervenit pentru accelerarea achizitiilor de tehnologie moderna in spitalele romanesti si specializarea cadrelor medicale pentru ca acestea sa lucreze cu aceste echipamente.

De asemenea, in ce priveste mediul de afaceri si lipsa de predictibilitate a modificarilor de ordin fiscal, Agerpres citeaza declaratiile presedintelui Traian Basescu:

"O alta bariera vizibila este legata de predictibilitatea masurilor fiscale. Am vazut anul acesta o serie intreaga de introduceri de taxe care au bulversat mediul de afaceri. O astfel de bariera face ca investitorii sa faca un pas inapoi iar scaderea investitiilor straine directe in acest an este enorma, pe primele sapte luni ale anului s-a inregistrat o scadere de 13,8% a investitiilor straine directe. Daca adaugam la faptul ca Guvernul insusi intr-o politica de stimulare a consumului a utilizat cu 30% mai putini bani pentru investitii din bugetul de stat, indreptandu-i catre asistenta sociala, realizam ca pe acest drum Romania risca sa reintre intr-o perioada de criza economica.

In opinia mea, anul 2015 trebuie sa fie un an in care de pe acum sa li se transmita investitorilor straini un semnal extrem de direct legat de predictibilitatea fiscalitatii in Romania si in acelasi timp Guvernul sa-si propuna in anul 2015 utilizarea unui nivel de resurse pentru investitii din bugetul de stat si fonduri europene care sa genereze relansare economica durabila".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Riscam din nou o perioada de criza economica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016