keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

MFP propune scutirea la plata impozitului specific unor activitati in domeniul HoReCa, dar si alte masuri fiscale pentru contribuabili

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Oct. 2020 Exclusiv
Tags: proiect de ordin, scutiri la plata impozitului specific, facilitati fiscale

MFP continua sa sprijine mediul de afaceri afectat de criza SARS-COV-2 si prelungeste masurile fiscale adoptate pentru sustinerea conformarii la plata si mentinerea lichiditatilor financiare pentru revitalizarea activitatii contribuabililor.

Astfel, MFP propune, printr-un proiect de ordonanta de urgenta, scutirea de la plata impozitului specific unor activitati datorat de operatorii economici care desfasoara activitate in domeniul HORECA pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului 2020, avand in vedere faptul ca impozitul specific datorat este stabilit in functie de indicatori cantitativi privind suprafata aferenta locatiei, numarul unitatilor de cazare, sezonalitate, rangul localitatii etc. si nu in functie de veniturile realizate.

Contribuabilii care datoreaza acest impozit vor recalcula impozitul datorat pentru anul 2020, in mod corespunzator, prin impartirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice ÅŸi inmultirea valorii rezultate cu numarul de zile obtinut prin scaderea din numarul de 365 de zile calendaristice a numarului de zile ramase pana la sfarsitul anului 2020 si a numarului de 90 de zile calendaristice prevazut de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2020, precum si perioada in care au intrerupt activitatea, total sau partial, ca urmare a starii de urgenta, dupa caz. Contribuabilii care au depus declaratia fara aplicarea noii masuri, au posibilitatea depunerii unei declaratii rectificative, avand in vedere faptul ca primul termen de plata a impozitului specific aferent semestrului I este 25 octombrie 2020.
 
Pentru acordarea posibilitatii autoritatilor publice locale de a adopta hotarari privind reducerea impozitului pe cladiri sau scutirii de la plata taxei pe cladiri, se propune:

-stabilirea termenului de 2 decembrie 2020 pana la care autoritatile publice locale pot adopta hotarari privind reducerea impozitului anual pe cladiri cu pana la 50% si a scutirii de la plata taxei lunare pe cladiri;

-stabilirea termenului de 21 decembrie 2020 pana la care proprietarii cladirilor, respectiv concesionarii, locatarii, titularii dreptului de administrare sau de folosinta a unei cladiri proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, dupa caz, au obligatia sa depuna la organul fiscal local o cerere de acordare a acestor facilitati.

Totodata, actul normativ prevede suspendarea cu aproape trei luni a aplicarii sanctiunii prevazuta de lege pentru nerespectarea obligatiei operatorilor economici de a asigura conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF, pentru a permite distribuitorilor autorizati sa dezvolte softul, sa il testeze, sa obtina supliment de aviz tehnic la ICI Bucuresti si respectiv sa il implementeze in aparatele de marcat.
 
Beneficiarii masurii sunt operatorii economici din categoria marilor contribuabili, care au fost in imposibilitatea de a-si indeplini obligatia de conectare a aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF, pana la data de 30 septembrie 2020, din motive neimputabile lor.
 
Avantajul masurii propuse este reprezentat de evitarea afectarii grave a activitatii economice a operatorilor economici din categoria marilor contribuabili si oferirea unui interval de timp rezonabil care permite participantilor la procesul de conectare a aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF sa parcurga toate etapele premergatoare, necesare realizarii acestuia.
 
De asemenea, actul normativ amana pana la 31 martie 2021 termenul pentru depunerea notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor fiscal, si pana la 30 iunie 2021 termenul pentru depunerea cererii de restructurare prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016