Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, inaintea sedintei BPC, ca intentia de a introduce impozitarea progresiva, anuntata de ministrul Finantelor, confirma ceea ce au spus liberalii de ...
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, inaintea sedintei BPC, ca intentia de a introduce impozitarea progresiva, anuntata de ministrul Finantelor, confirma ceea ce au spus liberalii de mult timp, si anume ca Guvernul a "piedut orice busola, orice carma, orice directie".
Intrebat cum comenteaza declaratia ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, potrivit caruia de la 1 ianuarie 2011 Romania ar trebui sa treaca la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, Crin Antonescu a sustinut ca acest anunt nu este decat confirmarea unui lucru spus mai demult de liberali.
"Nu e decat confirmarea unui lucru pe care noi l-am spus mai demult, ca actualul Guvern a pierdut orice busola, orice carma, orice directie. La 6 mai, Traian Basescu vorbea despre sacrificiul sever pe care trebuie sa-l faca bugetarii si pensionarii pentru ca mediul de afaceri, economia reala, cota unica, TVA sa fie mentinute relativ scazute. Dupa ce am asistat la marirea de pe o zi pe alta si cu aproape 25% din valoarea sa a TVA, acum vedem la domnul Vladescu revenirea cu ideea ca nu se mai poate sustine nici cota unica. Stiti care e pozitia noastra", a spus Antonescu.
El a mentionat ca declaratiile pe care Sebastian Vladescu, Emil Boc, "alti domni si doamne din Guvern sau de pe langa Guvern le vor mai face" nu subliniaza decat "gradul de iresponsabilitate la care acesti oameni care conduc Romania in vremuri grele au ajuns".
Presedintele PNL a mai declarat ca el a vorbit inca din campania prezidentiala despre nevoia, desi nu era in prerogativele presedintelui, ca "Guvernul sa examineze foarte serios mentinerea principiului cotei unice si scaderea ei la 10%".
"Cred si azi, cu atat mai mult in raport cu situatia in care ne aflam, ca economia trebuie stimulata in primul rand cu acest mijloc, iar faptul ca tari din jurul nostru - Bulgaria, Ungaria - fac acest lucru arata ca nu e o fantezie. Fantezie sunt povestile domnului Vladescu", a spus Antonescu.
Intrebat cum comenteaza faptul ca Dan Mihalache a avansat recent ipoteza ca liberalii nu ar fi deranjati de o cota diferentiata de la 10 la 16%, presedintele PNL a afirmat ca aceasta este doar opinia lui Mihalache.
"Nu se ia in discutie chestiunea asta, este o opinie a lui Dan Mihalache si care formulata asa cum ati citat-o dorea sa arate ca e important pentru liberali in general - considera domnia sa si cred ca are dreptate - ca noi sa nu avem de-a face cu o crestere a cotei unice sau cu o renuntare la cota unica in sensul maririi de impozit pe profit, pentru ca noi avem nevoie de masuri care sa stimuleze economia, ori povestile de stanga pe care le stiu din copilaria mea (...) sunt acelea ca trebuie sa facem impozite din ce in ce mai mari ca sa fie saracia egal impartita. Saracie, slava Domnului, PSD a reusit sa procure intotdeauna si insa nu sa o imparta in mod egal", a mai spus liberalul.

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
Dupa ce a administrat regimul de cota unica si in precedentul mandat de ministru, in guvernul liberal Tariceanu, Vladescu afirma acum ca trebuie considerata incheiata epoca sistemului de cota unica, avand in vedere noua conjunctura economica si nevoile de dezvoltare ale Romaniei. SURSA: Mediafax

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Split TVA. Operatiuni care dau dreptul la debitarea contului de TVAPrime pentru angajatii din Romania: Doar o treime dintre angajatori ofera recompense in bani de SarbatoriProcedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriuImpozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturaleNoi masuri impotriva fraudelor: Comisia propune instituirea Parchetului EuropeanUltimele articole
E-TVA si Notificarea de conformare. Se pot corecta diferentele dintre D300 si Decontul precompletat? Control antifrauda in 2025: TVA nedeductibil si obligatii suplimentare pentru firmeCadouri de Paste in 2025. Platiti CAS, CASS si impozit pe venit pentru aceste cheltuieli?E-TVA. Cum sa corelezi exigibilitatea TVA cu datele din Decontul precompletat e-TVATVA imobiliare. Ce cota TVA trebuie aplicata la vanzarea imobilelor catre persoane fiziceArticole similare
Declaratiile oficiale ale ministrului de Finante privind COTA UNICA de impozitareBoc: Vladescu nu a avut mandat sa vorbeasca de COTA UNICA. Ministrii sa nu discute teme neaprobateGuvernul trebuie sa creasca taxele pana la 1 iulie; masura nu garanteaza urmatoarea transa de la FMIReducerea TVA si CAS, acoperita din taierea cheltuielilor Fondului de rezervaEmil Boc: Bugetul este croit pe TVA de 24%Ultimele articole
Firmele pot ramane la statutul de microintreprindere din 2023 daca exista contracte/mandate de administrareRegimul fiscal-contabil al microintreprinderilor in 2021- explicat prin exemple practice. Ce noutati au aparut?15 ani de COTA UNICA in Romania. Anghel (PwC Romania): Este cea mai stabila masura din arealul fiscalMinistrul demis al Finantelor critica dur Programul de Guvernare: Ascunde adevaratele intentii, precum revenirea la austeritateProgram de Guvernare: COTA UNICA de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVA
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"