Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Antonescu: Cota progresiva anuntata de Vladescu confirma ca Guvernul a pierdut orice busola

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iul. 2010
Tags: tva, cota unica

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, inaintea sedintei BPC, ca intentia de a introduce impozitarea progresiva, anuntata de ministrul Finantelor, confirma ceea ce au spus liberalii de ...

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, inaintea sedintei BPC, ca intentia de a introduce impozitarea progresiva, anuntata de ministrul Finantelor, confirma ceea ce au spus liberalii de mult timp, si anume ca Guvernul a "piedut orice busola, orice carma, orice directie".

Intrebat cum comenteaza declaratia ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, potrivit caruia de la 1 ianuarie 2011 Romania ar trebui sa treaca la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, Crin Antonescu a sustinut ca acest anunt nu este decat confirmarea unui lucru spus mai demult de liberali.

"Nu e decat confirmarea unui lucru pe care noi l-am spus mai demult, ca actualul Guvern a pierdut orice busola, orice carma, orice directie. La 6 mai, Traian Basescu vorbea despre sacrificiul sever pe care trebuie sa-l faca bugetarii si pensionarii pentru ca mediul de afaceri, economia reala, cota unica, TVA sa fie mentinute relativ scazute. Dupa ce am asistat la marirea de pe o zi pe alta si cu aproape 25% din valoarea sa a TVA, acum vedem la domnul Vladescu revenirea cu ideea ca nu se mai poate sustine nici cota unica. Stiti care e pozitia noastra", a spus Antonescu.
El a mentionat ca declaratiile pe care Sebastian Vladescu, Emil Boc, "alti domni si doamne din Guvern sau de pe langa Guvern le vor mai face" nu subliniaza decat "gradul de iresponsabilitate la care acesti oameni care conduc Romania in vremuri grele au ajuns".

Presedintele PNL a mai declarat ca el a vorbit inca din campania prezidentiala despre nevoia, desi nu era in prerogativele presedintelui, ca "Guvernul sa examineze foarte serios mentinerea principiului cotei unice si scaderea ei la 10%".
"Cred si azi, cu atat mai mult in raport cu situatia in care ne aflam, ca economia trebuie stimulata in primul rand cu acest mijloc, iar faptul ca tari din jurul nostru - Bulgaria, Ungaria - fac acest lucru arata ca nu e o fantezie. Fantezie sunt povestile domnului Vladescu", a spus Antonescu.

Intrebat cum comenteaza faptul ca Dan Mihalache a avansat recent ipoteza ca liberalii nu ar fi deranjati de o cota diferentiata de la 10 la 16%, presedintele PNL a afirmat ca aceasta este doar opinia lui Mihalache.
"Nu se ia in discutie chestiunea asta, este o opinie a lui Dan Mihalache si care formulata asa cum ati citat-o dorea sa arate ca e important pentru liberali in general - considera domnia sa si cred ca are dreptate - ca noi sa nu avem de-a face cu o crestere a cotei unice sau cu o renuntare la cota unica in sensul maririi de impozit pe profit, pentru ca noi avem nevoie de masuri care sa stimuleze economia, ori povestile de stanga pe care le stiu din copilaria mea (...) sunt acelea ca trebuie sa facem impozite din ce in ce mai mari ca sa fie saracia egal impartita. Saracie, slava Domnului, PSD a reusit sa procure intotdeauna si insa nu sa o imparta in mod egal", a mai spus liberalul.


Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
Dupa ce a administrat regimul de cota unica si in precedentul mandat de ministru, in guvernul liberal Tariceanu, Vladescu afirma acum ca trebuie considerata incheiata epoca sistemului de cota unica, avand in vedere noua conjunctura economica si nevoile de dezvoltare ale Romaniei. SURSA: Mediafax

 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Antonescu: Cota progresiva anuntata de Vladescu confirma ca Guvernul a pierdut orice busola":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016