Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Anulare inregistrare in scopuri de TVA. In ce conditii se poate deduce TVA-ul?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: tva, anulare inregistrare din oficiu, deconturile de tva, semestru calendaristic

Vom analiza mai jos cazul unei societati careia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA din oficiu deoarece in deconturile de TVA dintr-un semestru calendaristic nu au fost evidentiate nici achizitii si nici livrari de bunuri/servicii. Perioada de 180 de zile in care putea depune cererea de reinregistrare in scopuri de TVA a trecut, iar acum societatea a desfasurat activitati economice pentru care trebuie sa emita facturi.



Vom vedea astfel care sunt implicatiile fiscale si baza legala atat din punct de vedere al acestei societati careia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, cat si din punct de vedere al societatilor carora li se emit facturi de catre aceasta societate  si daca isi pot deduce TVA-ul de pe aceste facturi.


Solutia consultantului:

Potrivit prevederilor art. 11 alin. (1^3) din Codul fiscal, contribuabilii carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. b)-e) din Codul fiscal nu beneficiaza de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor efectuate in perioada respectiva, dar sunt supusi obligatiei de plata a TVA colectata, in conformitate cu prevederile titlului VI, aferenta operatiunilor impozabile desfasurate in perioada respectiva.

In acelasi timp, potrivit prevederilor art. 11 alin. (1^4) din Codul fiscal, beneficiarii care achizitioneaza bunuri si/sau servicii de la contribuabilii carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. b)-e) si au fost inscrisi in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA conform art. 153 a fost anulata nu beneficiaza de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor respective, cu exceptia achizitiilor de bunuri efectuate in cadrul procedurii de executare silita.

In concluzie, scietatea are obligatia de a colecta TVA, insa acesta nu ar trebui inscris pe factura intrucat nu poate fi dedus de catre beneficiari, TVA-ul respectiv reprezentand un cost al societatii.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Anulare inregistrare in scopuri de TVA. In ce conditii se poate deduce TVA-ul?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016