Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Bulgaria va introduce o cota unica de TVA de 9% in sectorul turistic, incepand din luna aprilie 2011, conform amendamentelor adoptate miercuri de Parlamentul de la Sofia, transmite Novinite.Decizia ...
Bulgaria va introduce o cota unica de TVA de 9% in sectorul turistic, incepand din luna aprilie 2011, conform amendamentelor adoptate miercuri de Parlamentul de la Sofia, transmite Novinite.
Decizia constituie un raspuns la cerea Uniunii Europene ca Bulgaria sa armonizeze TVA-ul din turism, tara vecina aplicand in prezent un TVA de 7% pentru grupurile organizate si un TVA de 20% pentru turistul individual.
Guvernul de la Sofia a anuntat ca noua taxa trebuia introdusa inca de la inceputul lui 2011, insa masura a fost amanata pana in luna aprilie a anului urmator in incercarea de a evita producerea de confuzii in planurile de afaceri ale tour-operatorilor pentru sezonul de iarna.
Insa ideea unei cote unice de TVA a provocat critici din partea hotelierilor si tour-operatorilor, care au precizat ca este o masura 'ridicola', in conditiile in care contractele cu tour-operatorii straini pentru vacantele din 2011 au fost semnate deja, si au cerut amanarea noii taxe pana in 2012.
Turismul este un sector importat pentru Bulgaria, asigurand aproximativ 10 % din Produsul Intern Brut, dar si o sursa importanta de valuta si locuri de munca. Cresterea economica pe care Bulgaria a inregistrat-o in ultimii ani s-a bazat pe cresterea sectoarelor constructiilor, imobiliar si turismului.
Produsul Intern Brut al Bulgariei a inregistrat in trimestrul trei din 2010 o expansiune de 0,3% comparativ cu trimestrul precedent, dupa ce s-a contractat cu 5,1% in 2009, cand au scazut dramatic investitiile si cererea, ca urmare a crizei economice mondiale.

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: AGERPRES

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Declarare exporturi. Cum colectam TVA?Taxe vamale suportate de furnizor de marfuri din Turcia. Deducere TVATVA: Regimul special de scutire pentru intreprinderile miciFacturi emise de client in numele furnizorului. Cum inregistram si cum declaram in D 394?Nereguli descoperite de Curtea de Conturi la Ministerul Dezvoltarii. Explicatiile oficialeUltimele articole
E-TVA si Notificarea de conformare. Se pot corecta diferentele dintre D300 si Decontul precompletat? Control antifrauda in 2025: TVA nedeductibil si obligatii suplimentare pentru firmeCadouri de Paste in 2025. Platiti CAS, CASS si impozit pe venit pentru aceste cheltuieli?E-TVA. Cum sa corelezi exigibilitatea TVA cu datele din Decontul precompletat e-TVATVA imobiliare. Ce cota TVA trebuie aplicata la vanzarea imobilelor catre persoane fiziceArticole similare
Este obligata o persoana impozabila dintr-un alt stat membru sa se inregistreze in scopuri de TVA?Joi, 25 mai 2023, termenul de depunere a 9 declaratii fiscaleIn ce conditii se exercita dreptul de deducere TVAStire de ultima ora: Codul Fiscal a fost arestat!Zoom fiscal: Aplicarea TAXArii inverse in anul 2016Ultimele articole
Ajustare TVA. Cum se procedeaza in cazul bunurilor de capital achizitionate prin leasingFactura achizitie non-UE. Care este regimul TVATVA imobiliare. Care este regimul TVA in cazul livrarii de constructii mai vechi de 2025D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitareCCF propune modificari asupra proiectului pe TVA al Finantelor. Firmele mici ar putea fi afectateArticole similare
Consignatie versus regim second-handAchizitia unui vehicul de la un furnizor stabilit intr-un stat tert (non UE). Limitarea dreptului de deducere a TVAE-Transport: 2 spete importante cu privire la obtinerea codului UITHG nr. 9 din 2012: restituirea taxei auto 2012. Vezi ordinulCodul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul II - Calculul profitului impozabilUltimele articole
Ajustare TVA. Cum se procedeaza in cazul bunurilor de capital achizitionate prin leasingAjustare pozitiva a TVA. Cum sa procedati in cadrul unui leasing financiarNeplatitor de TVA. Operatiuni pentru care se utilizeaza codul special de TVADeductibilitate cheltuieli. Impozitul auto si alte aspecte fiscale relevante pentru firmeFacturare in RO e-Factura. Facturile in euro pot fi transmise in sistem?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"