Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform datelor comunicate de Ministerul Finantelor, in contul 20.37.01.02 Venituri ale bugetului de stat - "Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice", deschis la trezoreria statului, in ...
Conform datelor comunicate de Ministerul Finantelor, in contul 20.37.01.02 Venituri ale bugetului de stat - "Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice", deschis la trezoreria statului, in cursul lunii octombrie au fost virati 736.037 RON.
Domnul Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, a donat in luna octombrie 214 RON.
Domnul Traian Basescu a facut o donatie mult mai consistenta, de 5.027 RON.
Numarul 1 in topul donatorilor care au ales sa le fie publicata identitatea se afla Secretarul general adjunct din ministerul mediului, domnul Para Lorant, care a scos din buzunar pentru binele Romaniei nu mai putin de 18.700 RON.
Acesta este urmat de Bogdan Alexandru Dragoi, secretar de stat la Finante, numit in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere si indrumare a activitatii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului in locul Gratielei Denisa Iordache, care a fost eliberata de curand din functie. Dragoi a donat in luna octombire peste 12.484 RON.
Actualul ministru al Economiei Ion Ariton a cotizat si dansul, cu suma de 2.147 RON.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Cartea Verde a Contabilitatii
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Revenind la domnul Videanu, interesant de subliniat este raportul dintre averea estimata a domniei sale, de 70 de milioane de euro conform Top 300 Capital, si donatia facuta. Va propun un exercitiu de aritmetica elementara: pastram acelasi raport pentru o donatie facuta, sa spunem, de catre un intelectual cu situatie materiala decenta. Haideti sa presupunem ca acest intelectual are, din agoniseala sa si din ce a mai primit de la ai sai, un apartament de 2 camere in valoare de 70.000 de euro, un autoturism de 10.000 de euro si conturi bancare totalizand inca 10.000 de euro. Un intelectual realizat, material, fata de majoritatea celor care au ramas in Romania. Totalul averii sale – 90.0000 de euro. Rotunjum la 100.000. Aplicam regula de 3 simpla. Cat ar trebui sa doneze intelectualul nostru realizat, pastrand acelasi raport ca si in cazul domnului Videanu? Inspirati adanc... rezultatul este... Fabuloasa suma de 0,30 RON!
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ministrul FINANTElor: TVA-ul aduce 40% din veniturile bugetareDin februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridiceCele mai importante acte cu incidenta fiscala din perioada 19-25 martie 2016TVA la incasare. Ce nereguli se vehiculeaza!Ce implica certificarea declaratiilor de catre consultantul fiscal?Ultimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiTOATE modificarile aduse Legii contabilitatii prin OUG 138/2024Situatii financiare anuale. De cand exista obligatia de a fi depuse EXCLUSIV electronicNOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024E-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FINANTEArticole similare
Modificari la Codul Fiscal si la Codul de procedura fiscala aprobate de GuvernNoi propuneri din partea Finantelor si explicatii privind plata defalcata TVA/split TVANoutati legislatie Fiscala 08-12 decembrie 2008 - Monitorul OficialReguli noi de impozitare a unor venituri din inchirieri, obtinute de persoanele fizice, introduse prin Legea 296/2020Ce modificari aduce Codul fiscal in ce priveste TVA-ul din 2016?Ultimele articole
TOATE modificarile aduse Legii contabilitatii prin OUG 138/2024PFA cu activitate inceputa in cursul anului. Datoreaza CAS si CASS?Din 1 ianuarie 2025 contribuabilii mici vor avea OBLIGATIA de a depune D406 SAF-TNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorPFA sistem real. Cum completeaza CAS si CASS in Declaratia Unica estimativa pe 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"