Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care sunt tendintele in evolutia activitatii economice in perioada ianuarie - martie 2015?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: tendinte, 2015, economie, ianuarie 2015, servicii, cifra de afaceri

Potrivit opiniilor exprimate in luna ianuarie 2015, de catre managerii societatilor comerciale, se contureaza pentru perioada ianuarie - martie 2015 tendinta de relativa stabilitate in industrie si servicii, scadere moderata in sectorul de comert cu amanuntul si scadere in constructii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural.


Soldul conjunctural indica perceptia repondentilor asupra dinamicii unui fenomen, dar NU trebuie confundat cu intensitatea cresterii sau scaderii valorii unui indicator statistic.

Industrie prelucratoare

Tendinta de relativa stabilitate a activitatii

In cadrul anchetei de conjunctura din luna ianuarie 2015, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%).
In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere si anume: fabricarea altor mijloace de transport (sold conjunctural +19%), fabricarea mijloacelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor si fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (solduri conjuncturale +18%).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucratoare.

Constructii

Tendinta de scadere a activitatii

Potrivit estimarilor din luna ianuarie 2015, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, scadere a volumului productiei (sold conjunctural -22%). Managerii estimeaza scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -20%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -17%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural -3%).

Comert cu amanuntul

Tendinta de relativa stabilitate a activitatii

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de scadere moderata a activitatii economice (sold conjunctural -8%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +8%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra scadere moderata (sold conjunctural -9%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural -1%).

Servicii

Tendinta de relativa stabilitate a activitatii

Conform estimarilor din luna ianuarie 2015, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%).

In sectorul de servicii, se estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -6%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -1%).

Sursa: Institutul National de Statistica

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care sunt tendintele in evolutia activitatii economice in perioada ianuarie - martie 2015?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016