Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

2.000 firme urmeaza sa fie controlate incepand cu 1 mai

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: controale, anaf, munca la negru, firme, mai, inspectori, taxe, angajatorul, impozite

Aproximativ 2.000 de firme din Ploiesti si Brasov urmeaza sa fie supuse, de la 1 mai, unor controale derulate de echipe mixte formate din inspectori ANAF, ai Inspectoratelor Teritoriale de Munca si reprezentanti ai MAI in cadrul unui proiect pilot supervizat de Fondul Monetar International care urmareste cresterea conformarii fiscale, asa cum declarat saptamana aceasta reprezentanti ai ANAF pentru HotNews.ro.


Controalele impotriva fenomenului pe care il implica munca la negru sunt din ce in ce mai necesare in conditiile in care in unele zone munca in aceasta forma ajunge pana la 60%.

Angajatorii prefera plata la negru a salariatilor, potrivit HotNews.ro, pentru a evita taxele si impozitele pe care le au de plata:

"Pentru un euro platit net ca salariu, angajatorul plateste 1,83 euro, mult peste media tarilor din jur (in Bulgaria, la un euro platit angajatului, angajatorul cheltuieste 1,3 euro de pilda). Toate aceste "optimizari" fiscale se vad la nivelul incasarilor la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale si bugetul asigurarilor de sanatate".

In comunicatul emis si preluat de Hotnews.ro, ANAF anunta:

"A.N.A.F. solicita angajatorilor ca in termen de 90 de zile de la demararea proiectului sa ia masuri in vederea conformarii voluntare la obligatiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal si Codului de procedura fiscala. Precizam ca se vor efectua inspectii si controale la nivelul contribuabililor care prezinta risc in ceea ce priveste evaziunea in domeniul contributiilor sociale, de sanatate si al impozitului pe venit. In activitatea de control vor fi formate si angrenate echipe mixte, in baza acordurilor de cooperare interinstitutionala cu autoritati ale statului, care au competenta in domeniu.  

Pe baza rezultatelor, A.N.A.F. va proceda la proiectarea unui model de conformare si la stabilirea unui program riguros de control si de inspectie axat pe identificarea muncii nedeclarate si subdeclarate, proiect ce va fi extins la nivel national incepand cu 1 ianuarie 2015 si pe intreaga perioada de prescriptie a obligatiilor fiscale".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "2.000 firme urmeaza sa fie controlate incepand cu 1 mai":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016