Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat: ANAF a respectat drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor fizice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 25 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: anaf, lista datornici, restante fiscale, obligatii fiscale restante

Prin Legea 207/2015 (Codul de procedura fiscala), adoptata de Parlamentul Romaniei, s-a stabilit in sarcina Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a organelor fiscale locale si a altor institutii publice, care administreaza creante fiscale, obligatia de a publica listele contribuabililor care inregistreaza restante fiscale.

ANAF, prin publicarea listei debitorilor cu restante fiscale, a respectat drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor fizice. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a verificat ANAF fara a constata vreo abatere privind fondul legalitatii publicarii listei persoanelor fizice cu restante fiscale. In schimb, ANSPDCP sustine ca a identificat probleme tehnice de forma privind modalitatea publicarii, respectiv publicarea unor date neactualizate privind 7 persoane din 187.320 si pe alt site de internet decat propria pagina si informare incompleta privind prevederile Legii 677/2001.

Cu o luna inainte de indeplinirea obligatiei de publicare, ANAF a anuntat public si a transmis notificari contribuabililor cu restante fiscale, pentru a asigura corectitudinea si actualitatea informatiilor. Contribuabilii au fost informati in prealabil atat despre cuantumul datoriilor, cat si despre obligatia legala a ANAF de a le publica, pentru a le oferi posibilitatea ahcitarii sau clarificarii situatiei fiscale.

Prin publicarea listei si pe platforma online data.gov.ro, s-a urmarit utilizarea unei resurse disponibile, dedicata stocarii seturilor de date deschise livrate de autoritati si institutii ale administratiei publice si evitarea blocarii sistemului informativ al ANAF, fapt cu implicatii majore la nivel national.

Listele debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante se publica trimestrial in baza art. 162, din Legea 207/2015 (Codul de procedura fiscala). Astfel, si de la 1 august 2016, ANAF este obligata prin lege sa publice listele contribuabililor care inregistreaza restante fiscale la data de 30 iunie 2016.

ANAF va contesta sanctiunile aplicate de ANSPDCP si va continua sa respecte toate obligatiile legale.

Sursa: ANAF
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat: ANAF a respectat drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor fizice":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016