Tags: lista datorii anaf, datornici fisc, datorii fisc trimestrul iii
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat lista cu firmele si PFA-urile care nu si-au achitat datoriile fiscale in cel de-al treilea trimestru al anului 2018, conform legislatiei in vigoare. Pe lista datornicilor sunt trecute atat firmele, cat si persoanele fizice autorizate (PFA) care figureaza cu datorii catre ANAF mai mari de 100.000 de lei.
Asadar, miercuri, 31 octombrie 2018 ANAF a afisat lista cu firmele si PFA-urile care nu si-au platit datoriile fiscale in al treilea trimestru din 2018, perioada iulie-septembrie, dat fiind ca termenul de plata pentru datorii este pana la finalul primei luni care urmeaza dupa incheierea trimestrului, potrivit Ordinului Ministerului Finantelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.
Pe site-ul ANAF veti gasi 2 liste cu datornici: fie persoane fizice autorizate, fie firme. Listele sunt disponibile
aici.
Prin OMFP 558/2016 s-a stabilit ca restantele fiscale sunt acele datorii fiscale care au trecut de termenul de plata, dar si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata stabilit de Codul de procedura fiscala.
Pentru publicarea obligatiilor fiscale restante, nu au fost avute in vedere sumele de rambursat/de restituit, intrucat art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, nu prevede acest aspect.
Sunt publicate obligatiile fiscale restante totale care depasesc urmatoarele plafoane:
a) 500.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante si din desfasurarea de activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere;
d) 15.000 lei, in cazul debitorilor persoane fizice, altele decat cele de la lit. c).
Alte informatii generale referitoare la contribuabili sunt publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice la adresa www.mfinante.ro/pjuridice.html?pagina=domenii. De asemenea, in sectiunea "Servicii online" de pe portalul ANAF (www.anaf.ro) gasiti lista aplicatiilor si serviciilor web ce ofera diverse informatii despre contribuabili.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa imi spuneti incasarea unei facturi pentru prestari servicii, intermediere persoane din Sri Lanka la munca in Romania, de la persoane fizice straine se poate face in valuta? Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma din USA factureaza catre o firma din Romania - workshop. Workshop-ul se desfasoara la Vulcan, Romania. Factura respectiva se inregistreaza cu taxare inversa sau nu? Eu as merge pe varianta de taxare inversa, dar as dori sa am si o alta parere. Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatea noastra livreaza produse cu risc fiscal ridicat, deci incepand cu data de 01 iulie 2022 este obligata sa foloseasca sistemul de facturare electronica. Intrebare: este obligatorie si depunerea declaratiei 084, privind inregistrare in Registrul RO e-Factura?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O intreprindere familiala s-a infiintat in 2021, la norma de venit. Pentru 2021 a depus declaratia unica cu venitul estimat conform normei, pentru lunile de activitate. Pentru 2022 trebuie sa depuna declaratie unica cu venitul estimat sau depune direct declaratie unica cu impozitul definitiv pana in Mai 2023 pentru 2022? Estimatul la norma de venit se declara sau nu?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Suntem un S.R.L care factureaza distribuirea de apa potabila prin reteaua publica de distributie catre persoane fizice si juridice. Facturile emise catre societatile comerciale (B2B) trebuie raportate pe e-factura? De asemenea facturam si prestari servicii catre Primarie. Aceste facturi trebuie raportate pe e-factura (se incadreaza in B2G)?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: PFA platitoare de TVA, decontare lunara, am achizitionat online bilet de avion intern pentru deplasare de la Bucuresti la Iasi si retur, de pe Kiwi.com s.r.o (booking), companie aeriana din Cehia. Factura primita de la societatea din Cehia este in RON, FARA TVA, in cuprinsul careia, la datele vanzatorului nu are precizat niciun cod de TVA, doar la datele cumparatorului. La o verificare in registrul VIES pentru validarea codului de TVA, codul companiei cehe (l-am gasit pe Google) a fost validat....
vezi AICI raspunsul specialistilor <<