Tags: lista datorii anaf, datornici fisc, datorii fisc trimestrul iii
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat lista cu firmele si PFA-urile care nu si-au achitat datoriile fiscale in cel de-al treilea trimestru al anului 2018, conform legislatiei in vigoare. Pe lista datornicilor sunt trecute atat firmele, cat si persoanele fizice autorizate (PFA) care figureaza cu datorii catre ANAF mai mari de 100.000 de lei.
Asadar, miercuri, 31 octombrie 2018 ANAF a afisat lista cu firmele si PFA-urile care nu si-au platit datoriile fiscale in al treilea trimestru din 2018, perioada iulie-septembrie, dat fiind ca termenul de plata pentru datorii este pana la finalul primei luni care urmeaza dupa incheierea trimestrului, potrivit Ordinului Ministerului Finantelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.
Pe site-ul ANAF veti gasi 2 liste cu datornici: fie persoane fizice autorizate, fie firme. Listele sunt disponibile
aici.
Prin OMFP 558/2016 s-a stabilit ca restantele fiscale sunt acele datorii fiscale care au trecut de termenul de plata, dar si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata stabilit de Codul de procedura fiscala.
Pentru publicarea obligatiilor fiscale restante, nu au fost avute in vedere sumele de rambursat/de restituit, intrucat art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, nu prevede acest aspect.
Sunt publicate obligatiile fiscale restante totale care depasesc urmatoarele plafoane:
a) 500.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante si din desfasurarea de activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere;
d) 15.000 lei, in cazul debitorilor persoane fizice, altele decat cele de la lit. c).
Alte informatii generale referitoare la contribuabili sunt publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice la adresa www.mfinante.ro/pjuridice.html?pagina=domenii. De asemenea, in sectiunea "Servicii online" de pe portalul ANAF (www.anaf.ro) gasiti lista aplicatiilor si serviciilor web ce ofera diverse informatii despre contribuabili.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Achizitie intracomunitara de bunuri. Depunere D406
Intrebare:
La trecere de la tva trimestrial la tva lunar ca urmare achizitie intracomunitara, facuta in luna februarie care este termenul de transmitere SAF-T?
Pentru a prelua datele din primele doua luni este obligatoriu sa ramana ian feb la trimestru. Problema este ca DUk integratorul nu valideaza aceasta situatie.
Este corecta situatia in care sa depunem 406 pentru fiecare luna?
Multumesc!
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Repartizare dividende dupa cesiunea partilor sociale
Intrebare:
SRL cu asociat unic (tatal) cedeaza partile sociale fiului la data de 24.03.2025. In actul constitutiv scrie ca dividendele care se cuvin dupa data transmiterii partilor sociale apartin cesionarului, in afara de cazul in care partile au convenit altfel. Intrebare: Dupa aprobarea bilantului si conform hotararii AGA semnata de asociatul nou se pot distribui dividende din profitul anului trecut asociatului cedent?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Lichidare societate. Transfer imobil catre asociat
Intrebare:
O firma a achizitionat in anul 2021 o vila prin taxare inversa in valoare de 545000 lei + 103550 lei tva. S-a amortizat valoarea de 45000 lei. Asociatul unic care este si administrator doreste sa lichideze societatea si sa-si treaca apartamentul pe numele lui. Va rugam sa ne spuneti cum procedam in situatia in care vrea sa vanda imobilul sau daca exista alta metoda prin lichidarea patrimoniului sa-si insuseasca bunul. Rugam sa ne dati si o monografie cu calcul de impozite si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<