Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Lista datornicilor la Fisc in trimestrul al III-lea a fost publicata!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 01 Nov. 2018
Tags: lista datorii anaf, datornici fisc, datorii fisc trimestrul iii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat lista cu firmele si PFA-urile care nu si-au achitat datoriile fiscale in cel de-al treilea trimestru al anului 2018, conform legislatiei in vigoare. Pe lista datornicilor sunt trecute atat firmele, cat si persoanele fizice autorizate (PFA) care figureaza cu datorii catre ANAF mai mari de 100.000 de lei.

Asadar, miercuri, 31 octombrie 2018 ANAF a afisat lista cu firmele si PFA-urile care nu si-au platit datoriile fiscale in al treilea trimestru din 2018, perioada iulie-septembrie, dat fiind ca termenul de plata pentru datorii este pana la finalul primei luni care urmeaza dupa incheierea trimestrului, potrivit Ordinului Ministerului Finantelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.

Pe site-ul ANAF veti gasi 2 liste cu datornici: fie persoane fizice autorizate, fie firme. Listele sunt disponibile aici.

Prin OMFP 558/2016 s-a stabilit ca restantele fiscale sunt acele datorii fiscale care au trecut de termenul de plata, dar si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata stabilit de Codul de procedura fiscala.

Pentru publicarea obligatiilor fiscale restante, nu au fost avute in vedere sumele de rambursat/de restituit, intrucat art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, nu prevede acest aspect. 
Sunt publicate obligatiile fiscale restante totale care depasesc urmatoarele plafoane:
a) 500.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; 
b) 250.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu; 
c) 100.000 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante si din desfasurarea de activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere;
d) 15.000 lei, in cazul debitorilor persoane fizice, altele decat cele de la lit. c).

Alte informatii generale referitoare la contribuabili sunt publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice la adresa www.mfinante.ro/pjuridice.html?pagina=domenii. De asemenea, in sectiunea "Servicii online" de pe portalul ANAF (www.anaf.ro) gasiti lista aplicatiilor si serviciilor web ce ofera diverse informatii despre contribuabili. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Lista datornicilor la Fisc in trimestrul al III-lea a fost publicata!":
Rating:

Nota: 3.36 din 5 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016