Tags: lista datorii anaf, datornici fisc, datorii fisc trimestrul iii
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat lista cu firmele si PFA-urile care nu si-au achitat datoriile fiscale in cel de-al treilea trimestru al anului 2018, conform legislatiei in vigoare. Pe lista datornicilor sunt trecute atat firmele, cat si persoanele fizice autorizate (PFA) care figureaza cu datorii catre ANAF mai mari de 100.000 de lei.
Asadar, miercuri, 31 octombrie 2018 ANAF a afisat lista cu firmele si PFA-urile care nu si-au platit datoriile fiscale in al treilea trimestru din 2018, perioada iulie-septembrie, dat fiind ca termenul de plata pentru datorii este pana la finalul primei luni care urmeaza dupa incheierea trimestrului, potrivit Ordinului Ministerului Finantelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.
Pe site-ul ANAF veti gasi 2 liste cu datornici: fie persoane fizice autorizate, fie firme. Listele sunt disponibile
aici.
Prin OMFP 558/2016 s-a stabilit ca restantele fiscale sunt acele datorii fiscale care au trecut de termenul de plata, dar si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata stabilit de Codul de procedura fiscala.
Pentru publicarea obligatiilor fiscale restante, nu au fost avute in vedere sumele de rambursat/de restituit, intrucat art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, nu prevede acest aspect.
Sunt publicate obligatiile fiscale restante totale care depasesc urmatoarele plafoane:
a) 500.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante si din desfasurarea de activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere;
d) 15.000 lei, in cazul debitorilor persoane fizice, altele decat cele de la lit. c).
Alte informatii generale referitoare la contribuabili sunt publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice la adresa www.mfinante.ro/pjuridice.html?pagina=domenii. De asemenea, in sectiunea "Servicii online" de pe portalul ANAF (www.anaf.ro) gasiti lista aplicatiilor si serviciilor web ce ofera diverse informatii despre contribuabili.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Donatie mijloace fixe si obiecte de inventar
Intrebare:
Societatea noastra se ocupa cu mobilarea spatiilor de birouri ale diverselor companii. In anii 2017-2018, societatea noastra a amenajat un spatiu de birou al unei companii imobiliare, cu rolul de a promova produsele comercializate de societatea noastra firmelor in cautare de spatii de birouri, compania imobiliara respectiva fiind una din cele mai importante companii de intermediere a inchirierilor de pe piata locala, care inregistreaza un trafic crescut al firmelor care intra in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Inchiriere in scop turistic
Intrebare:
O persoana fizica detine 3 camere proprietate personala in cadrul unui hotel, pe care le inchiriaza prin e booking, in scop turistic si raporteaza impozit de plata prin declaratia unica la norma de venit.
La mijlocul anului 2024, nu mai foloseste e booking ci le inchiriaza direct proprietarului celorlalte camere din hotel, care la randul lui se ocupa de inchirierea in scop turistic.
Cum va fi depusa declaratia de venit pentru 2024, la norma de venit pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Trecere de la valoarea justa la metoda costurilor
Intrebare:
Se doreste cf art 62^ din Ordin 1802/2014 la mijloace fixe trecerea de la valoarea justa la metoda costurilor.
As avea nevoie de monografie contabila, societatea a optat pentru transferul rezervei din reevaluare la scoaterea din evidenta a imobilelor. Au fost efectuate 3 evaluari la valoare justa.
Dupa renuntarea la valoarea justa noua valoare de inventar din contul 212 va fi valoarea neta = valoare de inventar initiala de intrare -valoarea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Esalonare. Declaratia 177
Intrebare:
Intrucat pentru termenul de 25 iunie aferent declarii si platii impozitului pe profit prin Declaratia 101 avem in vedere si alocarea sumei disponibile pentru sponsorizari prin D177. Mentionez insa ca pe societate avem o esalonare simplificata ce cuprinde atat TVA cat si impozit pe profit, parte din suma la 2024 (trimestru 3 mai exact). Intelegem ca nu se poate plati prin D177 catre asociatie daca impozitul este esalonat. Intrebarea este: pentru ca sa se poata plati suma catre...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<