Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatii fiscale restante: Contribuabilii care nu au achitat la timp taxele catre stat vor fi publicati pe site-ul ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 17 Oct. 2022
Obligatii fiscale restante: Contribuabilii care nu au achitat la timp taxele catre stat vor fi publicati pe site-ul ANAF
Tags: restante fiscale, persoane juridice, obligatii fiscale restante

Contribuabilii cu obligatii fiscale restante vor fi publicati pe site-ul ANAF. Cum iti poti verifica situatia?

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza ca in conformitate cu prevederile art. 162 alin. (1) si (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 31.10.2022 vor fi publicate pe pagina proprie de internet listele de contribuabili persoane jurdice care inregistrau obligaiii fiscale restante la data de 30.09.2022 si neachitate pana la data publicarii. 

Cei interesati pot verifica daca contribuabilii persoane juridice au obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat accesand urma?torul link: https://www.anaf.ro/restante/

Obligatiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicarii sunt cele notificate, existente la sfarsitul trimestrului de raportare si neachitate pana la data publicarii. Nu fac obiectul publicarii obligatiile fiscale restante al caror cuantum total este sub urmatoarele plafoane:


a) 500.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; 
b) 250.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu; 
c) 100.000 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care inregistreaza obliga?ii fiscale restante ?i din desfa?urarea de activita?i economice in mod independent sau exercita profesii libere;

De asemenea, in sectiunea "Servicii online" de pe portalul ANAF (www.anaf.ro) gasiti lista aplicatiilor si serviciilor web ce ofera diverse informatii despre contribuabili. 

Datele cu caracter personal continute de lista privind obligatiile fiscale restante au fost colectate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala in conformitate cu prevederile legislatiei nationale ce reglementeaza domeniul specific de activitate. 


Scopul prelucrarii prin publicare este indeplinirea obligatiei legale ce ii revine in conformitate cu art. 162 din Codul de Procedura Fiscala. 


Potrivit dispozitiilor Regulamentului (UE) 2016/679 persoanele ale caror date cu caracter personal sunt prelucrate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala beneficiaza de dreptul de acces, de rectificare, de stergere a datelor cu caracter personal, dreptul de restrictionare a prelucrarii, dreptul de a se opune prelucrarii, dreptul de a-si retrage consimtamantul in orice moment, precum si de dreptul de a depune plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ce are sediul in municipiul Bucuresti, Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1.


Exercitarea drepturilor se poate face printr-o cerere depusa personal sau trimisa prin posta la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din municipiul Bucuresti, strada Apolodor nr. 17, sector 5, cod postal 050741.


Sursa: ANAF

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatii fiscale restante: Contribuabilii care nu au achitat la timp taxele catre stat vor fi publicati pe site-ul ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016