Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce cred oamenii de afaceri despre modificarile fiscale facute dupa criza

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: fiscalitate, asociatia oamenilor de afaceri, aoar, pogonaru, modificari fiscale, mediul de afaceri

Lipsa unei strategii a fost demonstrata printr-o serie de masuri fiscale luate dupa ce Romania a inceput sa iasa incet-incet din criza. Acest lucru este demonstrat de un studiu intocmit de avocatul Gabriel Biris, vicepresedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).


"Am zis ca la noi aruncatul cu vina in spatele celuilalt fiind principala preocupare si sportul national, inaintea oinei, am simtit nevoia sa fac un studiu, un inventar, al masurilor de politica fiscala de la inceputul crizei. (...) in maxim o luna de zile voi extinde studiul pana la 1 ianuarie 2005. Ce am vrut sa facem cu acest inventar este sa punem o oglinda - sa aratam, nu sa incriminam - si sa vada inclusiv decidentii politici, dar si suporterii unuia sau altuia dintre partidele din Romania, ca de fapt, in realitate, toti au avut un singur tip de abordare: acela de a mari impozite si taxe, de a agresa mediul de afaceri, agresiune care ne-a dus pana la urma in situatia in care suntem acum", a declarat Biris intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

Se mentioneaza ca nu au fost incluse in inventar taxele pe resursele minerale, modificarea redeventelor pentru resurse minerale sau taxa de prima inmatriculare/mediu pentru autoturisme.

Totodata, informeaza Mediafax, Florin Pogonaru, presedintele asociatiei, a declarat:

"Mediul de afaceri are ca problema esentiala predictibilitatea. Atat timp cat lucrurile nu sunt predictibile, nu poti sa functionezi, nu poti sa-ti faci business plan cand dintr-un moment in altul mai ai o ordonanta de urgenta care schimba regulile jocului".

De asemenea, acesta a mentionat ca dupa o analiza a celo 155 modificari, s-a demonstrat ca acestea au dus la o saracie in "mod masiv", neexistand in acelasi timp o filosofie fiscala:

"Daca am avea o filosofie fiscala care sa spuna ca prin fiscalitate stimulam ceea ce vrem sa dezvoltam si penalizam ceea ce credem ca afecteaza cresterea economica, probabil ca altfel am negocia cu institutiile internationale".

In plus, Pogonaru a mentionat:

"Fiscalitatea in Romania nu este un instrument, asa cum s-a spus, gandit, asumat, coerent, care sa poata fi inteles de mediul de afaceri, care sa-si adapteze afacerile functie de prioritatile fiscale ale Guvernului, si reprezinta doar momente in care cate o idee iese afara in mod triumfal".

Drept concluzie, informeaza Mediafax, AOAR arata ca desi au fost facute numeroase modificari legislative, problemele majore ale fiscalitatii romanesti, precum evaziunea in domeniul TVA si cel al accizelor sau munca la negru, au ramas nerezolvate.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce cred oamenii de afaceri despre modificarile fiscale facute dupa criza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016