Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul s-a razgandit! Salariul minim nu va mai fi diferentiat in functie de vechime: "Ar fi discriminatoriu"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 07 Dec. 2018
Tags: majorare salariala, salariul minim diferentiat, salariul minim pentru studii superioare

Discutiile privind majorarea salariului minim sunt departe de a se fi incheiat. Acum Guvernul a ajuns in punctul in care considera ca o crestere diferentiata in functie de vechimea in munca a angajatului ar fi discriminatorie, asa ca renunta la idee. Decizia de a abandona ideea a fost influentata si de avertismentele primite din partea sindicatelor si a organizatiilor patronale privind riscul ca angajatii vechi sa fie inlocuiti cu oameni tineri.

Totusi, celalte doua variante inca au ramas in picioare. Asadar, incepand cu anul viitor, salariul minim brut ar urma sa fie majorat cu 130 de lei, cu o diferentiere de 270 de lei pentru absolventii de studii superioare. Astfel, din ianuarie 2019, salariul minim brut ar urma sa fie 2.080 de lei – iar netul de 1263 de lei, iar pentru cei cu studii superioare, salariul minim brut ar fi de 2.350, adica de 1.413 lei net. Acelasi salariu ar fi trebuit sa il primeasca si persoanele cu o vechime in munca de cel putin 15 ani, doar ca aceasta prevedere a fost atat de intens criticata, incat Guvernul a decis sa renunte la ea.

„Este o varianta nefericita intrucat noi nu platim vechimea, noi platim, in mediul privat cel putin, competentele”, sustine Cristian Pirvan, secretar general la Asociatia Oamenilor de Afaceri, citat de digi24.ro

Un punct de vedere in acest sens a oferit si prim-ministrul Viorica Dancila care a anuntat ca nu se va tine cont decat de studii in stabilirea unui salariu minim diferentiat: „Pe salariul minim diferentiat, singurul lucru pe care il luam in calcul sunt studiile. Nu ne vom referi la vechime.”

Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri si-a exprimat si nemultumirea in ceea ce priveste indecizia Executivului de a aplica majorarea salariala: „Hai de la 1 noiembrie, cand vorbim pe 20 octombrie, hai ca ne targuim ca nu de la 1 noiembrie, hai de la 1 decembrie si, in final, apoteotic, o lasam de la 1 ianuarie, asa cum a fost de la inceput anuntata.”
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul s-a razgandit! Salariul minim nu va mai fi diferentiat in functie de vechime: "Ar fi discriminatoriu"":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016